Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Ontvel de tomaten en verwijder eventueel de zaadjes.
- Snijd het vruchtvlees in stukjes.
- Pel de knoflook en snijd in plakjes.
- Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes tot de plakjes licht kleuren.
- Voeg de tomaten, het kaneelstokje en een mespunt zout toe.
- Laat de tomaten op laag vuur in circa 30 minuten inkoken tot een vrij dikke saus.
- Halveer de citroen.
- Pers één helft uit en snijd van de andere helft 4 plakjes.
- Meng het citroensap met de rest van de olie, paprikapoeder, komijn en een mespunt peper.
- Bestrijk de kabeljauwfilets rondom met dit mengsel.
- Verhit de grillpan op matig vuur als de tomatensaus bijna klaar is.
- Rooster de kabeljauw in circa 4 minuten lichtbruin en net gaar; keer de vis halverwege voorzichtig om.
- Neem het kaneelstokje uit de saus.
- Bestrooi de vis licht met zout en leg op vier borden.
- Schep de saus naast de vis en leg een plakje citroen op de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 32 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g