Gegrilde Kabeljauw met Aromatische Tomatensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 750 g romatomaten
  • 3 teentjes knoflook
  • 5 eetlepels olijfolie
  • ½ kaneelstokje
  • Zout
  • 1 citroen
  • ½ theelepel paprikapoeder
  • ½ theelepel gemalen komijn djinten
  • Peper
  • 600 g kabeljauwfilet

Instructies

  • Ontvel de tomaten en verwijder eventueel de zaadjes.
  • Snijd het vruchtvlees in stukjes.
  • Pel de knoflook en snijd in plakjes.
  • Verhit 2 eetlepels olie in een pan en bak de knoflook zachtjes tot de plakjes licht kleuren.
  • Voeg de tomaten, het kaneelstokje en een mespunt zout toe.
  • Laat de tomaten op laag vuur in circa 30 minuten inkoken tot een vrij dikke saus.
  • Halveer de citroen.
  • Pers één helft uit en snijd van de andere helft 4 plakjes.
  • Meng het citroensap met de rest van de olie, paprikapoeder, komijn en een mespunt peper.
  • Bestrijk de kabeljauwfilets rondom met dit mengsel.
  • Verhit de grillpan op matig vuur als de tomatensaus bijna klaar is.
  • Rooster de kabeljauw in circa 4 minuten lichtbruin en net gaar; keer de vis halverwege voorzichtig om.
  • Neem het kaneelstokje uit de saus.
  • Bestrooi de vis licht met zout en leg op vier borden.
  • Schep de saus naast de vis en leg een plakje citroen op de vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 32 g | Vet: 14 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Notenvrij / Pescatarian / Sojavrij