Gegrilde kalfsentrecote met salieboter

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 takjes salie verse
  • 100 g boter zachte
  • 1 limoen
  • zout
  • 4 kalfsentrecotes à ca. 200 g
  • versgemalen peper

Instructies

  • Salieblaadjes fijnhakken.
  • Limoen uitpersen.
  • In kommetje boter, salie, limoensap, zout en peper door elkaar roeren.
  • Boter in baan op folie leggen en tot rolletje vormen.
  • Kruidenboter ca. 30 minuten in koelkast laten opstijven.
  • Vlees met keukenpapier droogdeppen.
  • Entrecotes op barbecue of in grillpan in 2-3 minuten per kant rosé bakken.
  • Vlees met zout en peper bestrooien. Kruidenboter in 8 plakjes snijden.
  • Op elke entrecote plakje kruidenboter leggen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met gepofte aardappel (met rest van kruidenboter) en een groene salade.

Voedingswaarden

Calories: 620 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 38 g | Vet: 520 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Kalfsvlees
Land van herkomst Italië
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch