Gegrilde Kalkoenspiesjes met Verse Nectarinecompote
Equipment
- satéstokjes
- Grillpan, of barbecue
Ingrediënten
- 4 el Zaanse mosterd
- 2 tl honing
- 4 el sinaasappelsap
- 6 el olijfolie
- 500 g kalkoenfilet à la minute 8 lapjes
- 4 nectarines
- 1 sjalot fijngesnipperd
- ½ zakje verse munt 15 g, blaadjes fijngeknipt
- Versgemalen peper
- Zout
Instructies
- In een kom klop je de mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olijfolie tot een marinade.
- Snijd de kalkoenfilets in de lengte doormidden en leg ze in een kom.
- Schep de helft van de marinade door de kalkoenfilets.
- Laat dit minimaal 20 minuten marineren in de koelkast.
- Schil de nectarines en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Verhit de resterende olie in een koekenpan en fruit hierin de fijngesnipperde sjalot ongeveer 1 minuut.
- Voeg de nectarineblokjes en de resterende marinade toe aan de pan.
- Bak al omscheppend nog 1 minuut mee.
- Breng de compote op smaak met zout en peper.
- Knip de blaadjes munt fijn en meng deze door de nectarinecompote.
- Schep de compote over in een schaal.
- Week de satéstokjes in koud water.
- Rijg de gemarineerde kalkoenfilets aan de stokjes en bestrooi ze met versgemalen peper.
- Verhit een grillpan of barbecue tot medium-hoog vuur en rooster de kalkoenspiesjes in ongeveer 8-10 minuten rondom bruin en gaar.
- Serveer de gegrilde kalkoenspiesjes met de lauwwarme nectarinecompote en eventueel wat witte rijst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse, lichtzoete witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Gris past goed bij de smaken van de kalkoen en de nectarinecompote.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 35 g | Vet: 18 g | Zout: 0.9 mg | Sugar: 13 g