Gegrilde Kipfilet met Basilicummarinade

Een bord met gegrilde kipfilet gemarineerd in basilicum, geserveerd met verse basilicumblaadjes als garnering. De kip is sappig, met een goudbruine grilllaag en een groene basilicummarinade. Het gerecht staat in een lichte vintage keuken met pastelkleuren en retro accenten, perfect voor een zomerse maaltijd.

Gegrilde Kipfilet met Basilicummarinade

Heerlijk gegrilde kipfilets, gemarineerd in een frisse basilicummarinade.
Porties: 4
Bereidingstijd: 4 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 eetlepel wijnazijn
  • 1 dl olijfolie
  • 4 kipfilets
  • 50 g basilicumblad
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Doe de basilicum, olijfolie, wijnazijn, zout en peper in een keukenmachine.
  • Mix tot een gladde saus ontstaat.
  • Maak met een scherp mes 5 à 6 diepe kerven in elke kipfilet.
  • Leg de kipfilets met de ingekerfde kant naar boven in een lage schaal.
  • Overgiet de kipfilets met de marinade.
  • Gebruik een kwastje om de marinade in de kerven te werken.
  • Dek de schaal af met plasticfolie en zet minstens 4 uur in de koelkast.
  • Grill de kipfilets boven een houtskoolvuur of in een hete grillpan.
  • Grill ongeveer 15 minuten en draai regelmatig om.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Kies een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.

Voedingswaarden

Calories: 210 kcal | koolhydraten: 1 g | Protein: 34 g | Vet: 10 g | Zout: 0.7 g | Sugar: 0 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Kip
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Sojavrij