Gegrilde Pangasiusfilet met Sinaasappel-Mosterdsaus
Een heerlijk licht en smaakvol gerecht met gegrilde pangasiusfilet, gecombineerd met een verfrissende sinaasappel-mosterdsaus. Perfect voor een zomerse maaltijd.
Ingrediënten
- 200 ml vers sinaasappelsap
- Zout naar smaak
- Versgemalen zwarte peper naar smaak
- 4 el bloem of volkorenmeel
- 4 el olijfolie
- 1 ui fijngehakt
- 2 el grove mosterd
- 1 el suiker
- 2 el verse dille fijngehakt
- Allesbinder optioneel
Instructies
- Marineer de pangasiusfilets met 2 eetlepels sinaasappelsap, zout en peper.
- Wentel de filets door de bloem of volkorenmeel.
- Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de vis goudbruin en gaar in 8-10 minuten per kant.
- Fruit ondertussen de ui glazig in 1 eetlepel olijfolie in een steelpan.
- Voeg het resterende sinaasappelsap, grove mosterd, suiker en dille toe aan de ui en verwarm zachtjes.
- Bind de saus eventueel met allesbinder voor een dikkere consistentie.
- Serveer de pangasiusfilets met de sinaasappel-mosterdsaus eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
Probeer de pangasiusfilet te vervangen door tilapia, meerval of Victoriabaars voor een andere smaakervaring.Wijnadvies:
Deze gegrilde pangasiusfilet met sinaasappel-mosterdsaus gaat goed samen met een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Chenin Blanc. De levendige citrusaroma's in de wijn zullen de smaken van de vis en saus aanvullen.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 16 g | Protein: 22 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g