Gegrilde tonijn met paprika-coulis
Equipment
- Grillplaat
Ingrediënten
- 4 moten tonijn 170 g per stuk
- 2 rode paprika’s
- 2 eetlepel(s) olijfolie
- 2 sjalotten gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 2½ dl visbouillon
- peper
- zout
Instructies
- Paprika halveren en in de pan bakken, zodat het velletje loskomt.
- Paprika afkoelen en pellen.
- Boter verwarmen en sjalot en knoflook aan fruiten.
- Paprika toevoegen en even mee fruiten.
- Visbouillon toevoegen en geheel langzaam gaarkoken.
- Met staafmixer geheel tot gladde saus pureren en op smaak brengen met peper en zout.
- Grill-plaat verwarmen.
- Tonijn droogdeppen met keukenpapier en vis peperen.
- Aan beide zijden ± 3 minuten grillen, zodat de tonijn nog rosé is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met gegrilde courgettes en eventueel couscous.