Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Geniet van dit verfijnde hoofdgerecht met gegrilde varkenshaas omwikkeld met pancetta, een romige erwtenpuree en een kruidige risotto ring. Een prachtige combinatie van texturen en smaken!
Ingrediënten
- 8 varkenshaasjes
- 16 plakken pancetta
- Peper naar smaak
- Boter
Voor de Risotto:
- 250 g arboriorijst
- Olie
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 12 gedroogde tomaten in kleine blokjes
- 1 theelepel ras el hanout
- 1 eetlepel bruschetta kruiden
- 375 ml water
- Klontje boter
- Zout naar smaak
Voor de Erwtenpuree:
- 500 g doperwten
- 1 eetlepel maïsolie
- 1 sjalotje fijngesnipperd
- 2,5 dl room
- 1 dl gevogeltefond
- 1 dl crème fraîche
- 25 g boter
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Voor de Garnering:
- Mesclun sla
- Basilicumolie
- Verse basilicumblaadjes
Instructies
Risotto:
- Verhit olie in een pan en fruit sjalot, knoflook en gedroogde tomaten.
- Voeg de rijst toe en bak kort mee.
- Voeg de ras el hanout en bruschetta kruiden toe en roer goed.
- Voeg water toe, breng aan de kook en laat de rijst 20 minuten garen in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Roer boter en zout door de risotto, schep in ingevette siliconen ringen en druk goed aan.
- Laat afkoelen.
Varkenshaas:
- Kruid de varkenshaasjes met peper en wikkel elke varkenshaas in een plak pancetta.
- Bak de varkenshaasjes 1 minuut aan beide zijden, laat afkoelen.
Erwtenpuree:
- Kook de doperwten beetgaar in gezouten water.
- Fruit sjalot in maïsolie, voeg de erwten toe en laat 2 minuten koken.
- Voeg gevogeltefond toe en kook tot de erwten gaar zijn.
- Pureer het geheel en voeg room, crème fraîche en boter toe.
- Breng op smaak met zout en peper.
Mesclun:
- Week de mesclun in ijswater en laat uitlekken.
- Maak aan met basilicumolie, zout en peper.
Opmaak:
- Verwijder de ringen van de risotto en verwarm deze, samen met de varkenshaasjes en erwtenpuree, in een oven van 120°C.
- Plaats een ring in het midden van de borden en vul deze met mesclun.
- Druk licht aan en verwijder de ring.
- Plaats de warme risotto op de mesclun en leg een varkenshaasje in het midden.
- Schep de erwtenpuree eromheen en besprenkel met basilicumolie.
- Garneer met basilicumblaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een volle, fruitige rode wijn zoals een Chianti of een Syrah. De fruitige tonen van de wijn combineren mooi met de zoute pancetta en de romige erwtenpuree.
Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 35 g | Vet: 35 g | Zout: 2 mg | Sugar: 5 g