Gegrilde Witvisfilet met Verse Pesto

Geniet van de frisse smaak van de zelfgemaakte pesto die perfect samengaat met de sappige gegrilde witvisfilet!
Porties: 4
Bereidingstijd: 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 witvisfilets zonder vel ca. 200 g per stuk
  • 1 eetlepel olijfolie
  • Zeezout en versgemalen zwarte peper
  • Takjes vers basilicum voor het serveren
  • Extra pijnboompitten voor garnering

Voor de pesto:

  • 1 bos vers basilicum
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels pijnboompitten plus extra voor garnering
  • 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  • 2,5 dl extra vergine olijfolie
  • Zout naar smaak

Instructies

  • Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
  • Bestrijk de visfilets met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
  • Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en leg de vis erin.
  • Stel de timer in op 8 minuten en controleer dan met de punt van een scherp mes of de filets de gewenste gaarheid hebben.
  • Haal de basilicumblaadjes van de takjes en doe ze samen met de knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en extra vergine olijfolie in een keukenmachine of vijzel.
  • Pulseer of stamp het mengsel tot er een dikke saus ontstaat - met een vijzel wordt de saus minder fijn.
  • Breng op smaak met zout.
  • Leg de gebakken vis op een schaal, besprenkel met de zelfgemaakte pesto en garneer met takjes basilicum en extra pijnboompitten.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Deze gegrilde witvis met verse pesto gaat goed samen met een droge en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Airfryer / Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Italië