Gegrilde Witvisfilet met Verse Pesto
Geniet van de frisse smaak van de zelfgemaakte pesto die perfect samengaat met de sappige gegrilde witvisfilet!
Ingrediënten
- 4 witvisfilets zonder vel ca. 200 g per stuk
- 1 eetlepel olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper
- Takjes vers basilicum voor het serveren
- Extra pijnboompitten voor garnering
Voor de pesto:
- 1 bos vers basilicum
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetlepels pijnboompitten plus extra voor garnering
- 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
- 2,5 dl extra vergine olijfolie
- Zout naar smaak
Instructies
- Verwarm de airfryer voor op 180 °C.
- Bestrijk de visfilets met olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
- Bekleed het mandje van de airfryer met bakpapier en leg de vis erin.
- Stel de timer in op 8 minuten en controleer dan met de punt van een scherp mes of de filets de gewenste gaarheid hebben.
- Haal de basilicumblaadjes van de takjes en doe ze samen met de knoflook, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en extra vergine olijfolie in een keukenmachine of vijzel.
- Pulseer of stamp het mengsel tot er een dikke saus ontstaat - met een vijzel wordt de saus minder fijn.
- Breng op smaak met zout.
- Leg de gebakken vis op een schaal, besprenkel met de zelfgemaakte pesto en garneer met takjes basilicum en extra pijnboompitten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gegrilde witvis met verse pesto gaat goed samen met een droge en fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio.Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 2 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 0.5 mg