Gegrilde Zalm met Ananas Salsa
Equipment
- Grillrooster
Ingrediënten
- 1 pak gele rijst 325 g
- ½ pak romige kokosmelk à 200 ml
- Sap van 1 limoen
- 1 eetlepel Thaise vissaus
- 1 zakje lente-uitjes 8 stuks, in ringetjes
- 1 rode peper fijngehakt
- 1 kleine ananas
- 500 g zalmfilet in 4 gelijke stukken
- 100 g grofgehakte cashewnoten
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
- Meng in een kom de kokosmelk, limoensap en Thaise vissaus.
- Roer de lente-uitjes en rode peper erdoor.
- Schil de ananas dik en snijd deze in plakken van 1½ cm dik.
- Leg 2 plakken ananas op een ingevet grillrooster en rooster ze aan beide kanten gedurende 3 minuten.
- Laat de gegrilde ananasplakken iets afkoelen en verwijder dan de harde kern.
- Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
- Roer de stukjes ananas door de kokossaus en breng de salsa op smaak met extra vissaus of zout en peper.
- Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en rooster ze 2-3 minuten per kant op de grill tot ze net gaar zijn.
- Roer de cashewnoten door de gekookte rijst en verdeel de rijst over vier warme borden.
- Leg de gegrilde zalm naast de rijst en schep de ananas salsa eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een Etchart Cafayate Torrontés past goed bij dit gerecht met zijn frisse en fruitige smaak.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 15 g