Gegrilde Zalm met Ananas Salsa

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 pak gele rijst 325 g
  • ½ pak romige kokosmelk à 200 ml
  • Sap van 1 limoen
  • 1 eetlepel Thaise vissaus
  • 1 zakje lente-uitjes 8 stuks, in ringetjes
  • 1 rode peper fijngehakt
  • 1 kleine ananas
  • 500 g zalmfilet in 4 gelijke stukken
  • 100 g grofgehakte cashewnoten

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking gaar.
  • Meng in een kom de kokosmelk, limoensap en Thaise vissaus.
  • Roer de lente-uitjes en rode peper erdoor.
  • Schil de ananas dik en snijd deze in plakken van 1½ cm dik.
  • Leg 2 plakken ananas op een ingevet grillrooster en rooster ze aan beide kanten gedurende 3 minuten.
  • Laat de gegrilde ananasplakken iets afkoelen en verwijder dan de harde kern.
  • Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.
  • Roer de stukjes ananas door de kokossaus en breng de salsa op smaak met extra vissaus of zout en peper.
  • Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en rooster ze 2-3 minuten per kant op de grill tot ze net gaar zijn.
  • Roer de cashewnoten door de gekookte rijst en verdeel de rijst over vier warme borden.
  • Leg de gegrilde zalm naast de rijst en schep de ananas salsa eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een Etchart Cafayate Torrontés past goed bij dit gerecht met zijn frisse en fruitige smaak.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 55 g | Protein: 40 g | Vet: 30 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst / Zalm
Land van herkomst Thailand
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij