Gekarameliseerde Appels met een Vleugje Calvados

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 Golden Delicious appels
  • 50 g boter
  • 3 eetlepels suiker
  • Calvados appel eau de vie

Instructies

  • Schil de appels en snijd elke appel in zes parten.
  • Tourneer de bovenkant van elke appel, wat betekent dat je deze mooi rond snijdt en ingekruist.
  • Verwarm de boter in een braadpan.
  • Voeg 2 eetlepels suiker toe en laat het op zacht vuur bruin en stroperig worden.
  • Voeg de appelpartjes toe en bak ze op zacht vuur gedurende 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.

Notities / Tips / Wijnadvies

Optioneel:

besprenkel de gekarameliseerde appels met een beetje Calvados voor extra smaak.
Serveer deze heerlijke gekarameliseerde appels als bijgerecht en geniet van de zoete, verrukkelijke smaak.
Voedingswaarden (per portie):

Wijnadvies:

Deze gekarameliseerde appels zijn perfect te combineren met een frisse, mousserende witte wijn zoals een Riesling Sekt of een appelcider voor een heerlijke en verfrissende smaakervaring.

Voedingswaarden

Calories: 209 kcal | koolhydraten: 29.6 g | Protein: 0.6 g | Vet: 11.1 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25.2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit
Land van herkomst Internationaal
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij / Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst