Gekarameliseerde Appels met een Vleugje Calvados
Equipment
Ingrediënten
- 4 Golden Delicious appels
- 50 g boter
- 3 eetlepels suiker
- Calvados appel eau de vie
Instructies
- Schil de appels en snijd elke appel in zes parten.
- Tourneer de bovenkant van elke appel, wat betekent dat je deze mooi rond snijdt en ingekruist.
- Verwarm de boter in een braadpan.
- Voeg 2 eetlepels suiker toe en laat het op zacht vuur bruin en stroperig worden.
- Voeg de appelpartjes toe en bak ze op zacht vuur gedurende 10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
Notities / Tips / Wijnadvies
Optioneel:
besprenkel de gekarameliseerde appels met een beetje Calvados voor extra smaak.Serveer deze heerlijke gekarameliseerde appels als bijgerecht en geniet van de zoete, verrukkelijke smaak.
Voedingswaarden (per portie):
Wijnadvies:
Deze gekarameliseerde appels zijn perfect te combineren met een frisse, mousserende witte wijn zoals een Riesling Sekt of een appelcider voor een heerlijke en verfrissende smaakervaring.Voedingswaarden
Calories: 209 kcal | koolhydraten: 29.6 g | Protein: 0.6 g | Vet: 11.1 g | Zout: 0.2 mg | Sugar: 25.2 g