Gekookte Bloemkool met Mediterrane Olijvensaus

Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 grote vleestomaat
  • 50 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 eetlepels olijfolie
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1 grote bloemkool
  • Zout
  • ½ zakje verse basilicum 15 g

Instructies

  • Kruis de tomaat in, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
  • Halveer de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Hak de zwarte olijven grof.
  • Meng in een kommetje de olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en zwarte peper door elkaar.
  • Snijd de stronk van de bloemkool af en laat de bloemkool heel.
  • Was de bloemkool grondig.
  • Kook de bloemkool in een pan met gezouten water in 10 à 15 minuten gaar.
  • Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
  • Neem de gekookte bloemkool uit de pan en laat uitlekken.
  • Leg de bloemkool op een schaal en schenk de olijvensaus over de bloemkool.
  • Strooi de basilicumreepjes eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer deze bloemkool met olijvensaus als bijgerecht bij gegrilde vis of kip, of als onderdeel van een vegetarische maaltijd met wat knapperig brood erbij

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Veganistisch / Vegetarisch