Gekookte Bloemkool met Mediterrane Olijvensaus
Equipment
- kommetje
Ingrediënten
- 1 grote vleestomaat
- 50 g zwarte olijven zonder pit
- 1 eetlepel kappertjes
- 4 eetlepels olijfolie
- Versgemalen zwarte peper
- 1 grote bloemkool
- Zout
- ½ zakje verse basilicum 15 g
Instructies
- Kruis de tomaat in, dompel deze enkele seconden onder in kokend water, spoel af onder koud water en verwijder de schil.
- Halveer de tomaat, verwijder de pitjes en snijd het vruchtvlees in blokjes.
- Hak de zwarte olijven grof.
- Meng in een kommetje de olijfstukjes, tomaatblokjes, kappertjes, olijfolie en zwarte peper door elkaar.
- Snijd de stronk van de bloemkool af en laat de bloemkool heel.
- Was de bloemkool grondig.
- Kook de bloemkool in een pan met gezouten water in 10 à 15 minuten gaar.
- Snijd de basilicumblaadjes in reepjes.
- Neem de gekookte bloemkool uit de pan en laat uitlekken.
- Leg de bloemkool op een schaal en schenk de olijvensaus over de bloemkool.
- Strooi de basilicumreepjes eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze bloemkool met olijvensaus als bijgerecht bij gegrilde vis of kip, of als onderdeel van een vegetarische maaltijd met wat knapperig brood erbij
Voedingswaarden
Calories: 180 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 5 g | Vet: 14 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 5 g