Gekookte Venkel met Olijfolie en Balsamico

Gekookte Venkel met Olijfolie en Balsamico

Gekookte Venkel met Olijfolie en Balsamico

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 grote venkelknollen
  • 1 bouillonblokje
  • 1 tl suiker
  • 3 el extra vergine olijfolie
  • 2 el balsamico-azijn
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

Venkel Voorbereiden:

  • Snijd de venkel in grove stukken.

Koken:

  • Breng een grote pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje en de suiker toe.
  • Kook de venkelstukken tot ze net gaar zijn, ongeveer 10-12 minuten.
  • Zorg ervoor dat ze niet te zacht worden.

Afgieten en Afkoelen:

  • Giet de venkel af in een vergiet en laat afkoelen.

Mengen:

  • Meng de afgekoelde venkel in een grote kom met de olijfolie en balsamico-azijn.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Serveren:

  • Serveer de venkel koud als bijgerecht bij vis of vlees, of warm indien gewenst.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies

Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 90 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Bijgerecht
Land van herkomst Italië
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Vegetarisch