Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 2 grote venkelknollen
- 1 bouillonblokje
- 1 tl suiker
- 3 el extra vergine olijfolie
- 2 el balsamico-azijn
- Zout en peper naar smaak
Instructies
Venkel Voorbereiden:
- Snijd de venkel in grove stukken.
Koken:
- Breng een grote pan met water aan de kook en voeg het bouillonblokje en de suiker toe.
- Kook de venkelstukken tot ze net gaar zijn, ongeveer 10-12 minuten.
- Zorg ervoor dat ze niet te zacht worden.
Afgieten en Afkoelen:
- Giet de venkel af in een vergiet en laat afkoelen.
Mengen:
- Meng de afgekoelde venkel in een grote kom met de olijfolie en balsamico-azijn.
- Breng op smaak met zout en peper.
Serveren:
- Serveer de venkel koud als bijgerecht bij vis of vlees, of warm indien gewenst.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een frisse Sauvignon Blanc past uitstekend bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 90 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 2 g | Vet: 7 g | Zout: 0.5 g | Sugar: 2 g