Gekruid Gehakt met Groene Pepersaus en Sperziebonen
Geniet van heerlijke gekruide gehaktschijven omwikkeld met katenspek, geserveerd met een romige groene pepersaus en sperziebonen.
Equipment
- mes
Ingrediƫnten
Instructies
- Doe het gehakt in een kom.
- Voeg het ei, peper, zout, fijngemaakte beschuiten, mosterd en 1/3 van de gesneden uien toe.
- Vorm 8 platte schijven van het gehakt en omwikkel de randen met katenspek.
- Zet het vast met cocktailprikkers indien nodig.
- Verhit de boter in een braadpan en bak de gehaktschijven op matig vuur onder een half gesloten deksel in ca.
- 10 minuten gaar en bruin.
- Laat de sperzieboontjes goed uitlekken.
- Haal de gehaktschijven uit de pan en houd ze warm.
- Voeg de slagroom en bouillon toe aan de braadboter, roer goed door en voeg de groene peperkorrels toe.
- Bind de saus met allesbinder of maizena en breng op smaak met peper en zout.
- Fruit de rest van de uien in een el boter en roer de sperziebonen erdoor.
- Voeg peper en nootmuskaat toe naar smaak.
- Serveer de boontjes met de gehaktschijven en overgiet met de pepersaus.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle, droge rode wijn zoals een Cabernet Sauvignon of Merlot combineert goed met de hartige gehaktschijven en romige pepersaus.
Voedingswaarden
Calories: 415 kcal | koolhydraten: 12 g | Protein: 25 g | Vet: 29 g | Zout: 2.1 g | Sugar: 3 g