Gekruide Champignons met Wortel en Bleekselderij
Deze gekruide champignons met wortel, bleekselderij en rode pepers zijn perfect als bijgerecht of om lang te bewaren dankzij het inmaken.
Equipment
- Glazen potten (1 x 500 ml, 1 x 750 ml)
- Canneleermesje
- Steriliseerpan of grote kookpan
- mes
Ingrediënten
- ½ liter water
- 1 +1/2 tl mosterdzaad
- 1 +1/2 tl suiker
- 10 kleine scherpe rode pepers gehalveerd en zonder zaadjes
- 10 el witte wijnazijn
- 125 g bleekselderij stukjes van 2 cm
- 2 takjes dille
- 250 g worteltjes in plakjes gesneden met canneleermesje
- ¾ tl zwarte peperkorrels
- 4 laurierblaadjes
- 400 g kleine champignons dun geschild
- 80 g sjalotten elk in vieren gesneden
- 1 teentje knoflook heel fijn
Instructies
- Vermeng de worteltjes, bleekselderij, champignons, sjalotten en rode pepers en verdeel ze over twee glazen potten (500 ml en 750 ml).
- Leg in elke pot een takje dille.
- Breng in een pan het water aan de kook samen met de witte wijnazijn, suiker, zwarte peperkorrels, mosterdzaad en laurierblaadjes.
- Laat dit daarna afkoelen.
- Voeg de fijngehakte knoflook toe aan het vocht en schenk het over de groenten in de potten totdat alles net onderstaat.
- Sluit de potten stevig af met een deksel en rubber ring.
- Steriliseer de potten gedurende 1 uur in water van 98°C.
- Zorg dat de potten volledig onder water staan tijdens het proces.
- Laat de potten afkoelen en bewaar ze op een donkere, koele plaats.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn complimenteert de zuren van het gerecht.
Voedingswaarden
Calories: 85 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 7 g