Gekruide Champignons met Wortel en Bleekselderij

Gekruide champignons in glazen potten, gevuld met kleurrijke lagen champignons, worteltjes, bleekselderij, rode pepers en verse dille, gepresenteerd in een vrolijke setting met rustieke accenten. 🌶️🍄✨

Gekruide Champignons met Wortel en Bleekselderij

Deze gekruide champignons met wortel, bleekselderij en rode pepers zijn perfect als bijgerecht of om lang te bewaren dankzij het inmaken.
Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 19 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Glazen potten (1 x 500 ml, 1 x 750 ml)
  • Canneleermesje
  • Steriliseerpan of grote kookpan
  • mes

Ingrediënten

  • ½ liter water
  • 1 +1/2 tl mosterdzaad
  • 1 +1/2 tl suiker
  • 10 kleine scherpe rode pepers gehalveerd en zonder zaadjes
  • 10 el witte wijnazijn
  • 125 g bleekselderij stukjes van 2 cm
  • 2 takjes dille
  • 250 g worteltjes in plakjes gesneden met canneleermesje
  • ¾ tl zwarte peperkorrels
  • 4 laurierblaadjes
  • 400 g kleine champignons dun geschild
  • 80 g sjalotten elk in vieren gesneden
  • 1 teentje knoflook heel fijn

Instructies

  • Vermeng de worteltjes, bleekselderij, champignons, sjalotten en rode pepers en verdeel ze over twee glazen potten (500 ml en 750 ml).
  • Leg in elke pot een takje dille.
  • Breng in een pan het water aan de kook samen met de witte wijnazijn, suiker, zwarte peperkorrels, mosterdzaad en laurierblaadjes.
  • Laat dit daarna afkoelen.
  • Voeg de fijngehakte knoflook toe aan het vocht en schenk het over de groenten in de potten totdat alles net onderstaat.
  • Sluit de potten stevig af met een deksel en rubber ring.
  • Steriliseer de potten gedurende 1 uur in water van 98°C.
  • Zorg dat de potten volledig onder water staan tijdens het proces.
  • Laat de potten afkoelen en bewaar ze op een donkere, koele plaats.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer dit gerecht met een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc. De frisheid van de wijn complimenteert de zuren van het gerecht.

Voedingswaarden

Calories: 85 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 2 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.3 g | Sugar: 7 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bewaren / Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Lactosevrij / Veganistisch / Vegetarisch