Gele Kokosrijst

Nasi Kuning
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 24 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook fijngesneden
  • 500 g pandanrijst
  • 1 eetlepel gemalen kurkuma
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 stengel citroengras sereh
  • 400 ml kokosmelk
  • ½ komkommer
  • 1 rode peper in lange dunne reepjes

Instructies

  • Verwarm de zonnebloemolie in een hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook zachtjes.
  • Voeg de rijst, kurkuma, korianderzaad en komijn toe en bak kort mee.
  • Snijd de citroengrasstengel open en steek deze in de rijst.
  • Schenk de kokosmelk met 300 ml water bij de rijst en breng al roerend aan de kook.
  • Kook de rijst in een open pan op matig vuur gaar gedurende ongeveer 15 minuten.
  • Neem de pan van het vuur, roer de rijst om en laat deze zonder deksel even droogstomen.
  • Snijd ondertussen de komkommer in dunne plakjes.
  • Schep de rijst op een serveerschaal, verwijder de citroengrasstengel.
  • Garneer de rijst met plakjes komkommer en rode peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past een frisse, fruitige witte wijn zoals een Gewürztraminer of een Riesling uit Duitsland.

Voedingswaarden

Calories: 480 kcal | koolhydraten: 80 g | Protein: 8 g | Vet: 14 g | Zout: 1 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst Indonesië
Geschikt voor Dieët: Vegan / Vegetarisch