Gemarineerd Varkensvlees met Koolraap en Appel
Een hartige en smaakvolle schotel met gemarineerd varkensvlees met koolraap. Dit comfort food is de perfecte maaltijd voor de herfst.
Ingrediënten
- 450 gram Varkensvlees
- 1 ½ dl Appelwijn of appelsap
- 4 eetlepels Wijnazijn of appelazijn
- 1 Sjalotje
- 1 theelepel Tijm
- naar smaak Zout
- naar smaak Peper
- 3 kleine Uien
- 600 gram Koolraap
- 600 gram Krieltjes
- 2 Appels
- 50 gram Bakboter
- 1 teentje Knoflook
- ½ theelepel Tijm
- 1 eetlepel Honing
Instructies
- Marineer de varkensvleesblokjes minstens 1 nacht in een schaal met de appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, het fijngehakte sjalotje, 1 theelepel tijm, zout en peper.
- Snijd de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
- Schrap de krieltjes indien nodig en snijd de appels in partjes.
- Verhit in de roerbakpan de bakboter en bak het drooggedepte vlees al omscheppend bruin.
- Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 theelepel tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
- Zeef de marinade en voeg de honing toe.
- Giet de marinade bij het gerecht en laat het 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
- Schep af en toe om.
- Warm de appelpartjes tot slot mee.
- Breng op smaak met zout en peper.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dit is een complete maaltijd, maar een knapperige groene salade past er goed bij.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 15 g