Gemarineerd Varkensvlees met Koolraap en Appel

Een rustieke foodfoto van gemarineerd varkensvlees met stukjes koolraap en appel, licht geglazuurd en geserveerd in een kom op een donkere houten tafel met appels, koolraap en tijm eromheen.

Gemarineerd Varkensvlees met Koolraap en Appel

Een hartige en smaakvolle schotel met gemarineerd varkensvlees met koolraap. Dit comfort food is de perfecte maaltijd voor de herfst.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 20 minuten
marineren 12 uur
kostprijs per persoon € 4,50 p.p. (schatting)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 450 gram Varkensvlees
  • 1 ½ dl Appelwijn of appelsap
  • 4 eetlepels Wijnazijn of appelazijn
  • 1 Sjalotje
  • 1 theelepel Tijm
  • naar smaak Zout
  • naar smaak Peper
  • 3 kleine Uien
  • 600 gram Koolraap
  • 600 gram Krieltjes
  • 2 Appels
  • 50 gram Bakboter
  • 1 teentje Knoflook
  • ½ theelepel Tijm
  • 1 eetlepel Honing

Instructies

  • Marineer de varkensvleesblokjes minstens 1 nacht in een schaal met de appelwijn of appelsap, wijnazijn of appelazijn, het fijngehakte sjalotje, 1 theelepel tijm, zout en peper.
  • Snijd de uien in partjes en de koolraap in blokjes of reepjes.
  • Schrap de krieltjes indien nodig en snijd de appels in partjes.
  • Verhit in de roerbakpan de bakboter en bak het drooggedepte vlees al omscheppend bruin.
  • Bak de uien mee, pers de knoflook erboven uit, strooi er 1/2 theelepel tijm over, voeg de koolraap en aardappelen toe en bak alles op hoog vuur al omscheppend 5 minuten.
  • Zeef de marinade en voeg de honing toe.
  • Giet de marinade bij het gerecht en laat het 15 minuten zachtjes koken met het deksel op de pan.
  • Schep af en toe om.
  • Warm de appelpartjes tot slot mee.
  • Breng op smaak met zout en peper.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Dit is een complete maaltijd, maar een knapperige groene salade past er goed bij.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Pinot Blanc, of een lichte rode wijn, zoals een Beaujolais.

Voedingswaarden

Calories: 500 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 25 g | Vet: 25 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Fruit / Hoofdgerechten / Saus / Stoofpot / Varkensvlees
Land van herkomst Europa
Jaargetijde: Herfst