Gemarineerde kalkoenspiesjes met nectarinecompote

Allerhande 2002
Porties: 4 personen
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 4 eetlepels Zaanse mosterd
  • 2 theelepels honing
  • 4 eetlepels sinaasappelsap
  • 6 eetlepels olijfolie
  • 500 g kalkoenfilet à la minute 8 lapjes
  • 4 nectarines
  • 1 sjalot
  • ½ zakje verse munt à 15 g
  • versgemalen peper
  • zout

Instructies

  • In kom mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olie tot marinade kloppen.
  • Kalkoenfilets in lengte halveren, in kom doen.
  • Helft van marinade door kalkoenfilet scheppen.
  • In koelkast ca. 20 minuten laten marineren.
  • Intussen nectarines schillen en vruchtvlees in blokjes snijden.
  • Sjalot pellen en fijnsnipperen.
  • In koekenpan rest van olie verhitten en sjalot ca. 1 minuut fruiten.
  • Nectarineblokjes en rest van marinade toevoegen,1minuut al omscheppend meebakken.
  • Compote op smaak brengen met zout en peper.
  • Blaadjes van munt erboven fijn knippen.
  • Compote omscheppen en overdoen in schaal.
  • Satéstokjes in bak met koud water weken.
  • Kalkoenfilet uit marinade nemen, laten uitlekken.
  • Vlees aan stokjes rijgen en bestrooien met peper.
  • Kalkoenspiesjes op barbecue of grillpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveren met lauwwarme nectarinecompote en witte rijst.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 29 g | Vet: 14 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Barbecue / Gevogelte / Hoofdgerechten / Kalkoen