Gemarineerde kalkoenspiesjes met nectarinecompote
Allerhande 2002
Equipment
Ingrediënten
- 4 eetlepels Zaanse mosterd
- 2 theelepels honing
- 4 eetlepels sinaasappelsap
- 6 eetlepels olijfolie
- 500 g kalkoenfilet à la minute 8 lapjes
- 4 nectarines
- 1 sjalot
- ½ zakje verse munt à 15 g
- versgemalen peper
- zout
Instructies
- In kom mosterd, honing, sinaasappelsap en 4 eetlepels olie tot marinade kloppen.
- Kalkoenfilets in lengte halveren, in kom doen.
- Helft van marinade door kalkoenfilet scheppen.
- In koelkast ca. 20 minuten laten marineren.
- Intussen nectarines schillen en vruchtvlees in blokjes snijden.
- Sjalot pellen en fijnsnipperen.
- In koekenpan rest van olie verhitten en sjalot ca. 1 minuut fruiten.
- Nectarineblokjes en rest van marinade toevoegen,1minuut al omscheppend meebakken.
- Compote op smaak brengen met zout en peper.
- Blaadjes van munt erboven fijn knippen.
- Compote omscheppen en overdoen in schaal.
- Satéstokjes in bak met koud water weken.
- Kalkoenfilet uit marinade nemen, laten uitlekken.
- Vlees aan stokjes rijgen en bestrooien met peper.
- Kalkoenspiesjes op barbecue of grillpan in ca. 10 minuten rondom bruin en gaar roosteren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met lauwwarme nectarinecompote en witte rijst.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 29 g | Vet: 14 g