Gemarineerde meloen met ham
Ingrediënten
- 1 galiameloen
- 1 dl witte port
- 1 rode peper in dunne reepjes
- 100 g roomboterbraadham
- 100 g Yorkham fume
- 100 g rauwe ham
- 1 takje verse munt
Instructies
- Meloen in dunne plakken snijden, pitjes verwijderen en plakken schillen.
- Plakken in schaal leggen en port erover schenken.
- n koelkast meloen afgedekt minstens 1 uur laten marineren.
- Daarna plakjes meloen dakpansgewijs in midden van platte schaal leggen.
- Rode peper erover strooien.
- Plakjes ham dubbelvouwen en halveren.
- Plakjes per soort langs rand van schaal leggen.
- Garneren met blaadjes munt.
Notities / Tips / Wijnadvies
Vers of gedroogd:
Vervang verse rode peper door gedroogde chilipepertjes in een molentje en maal wat chilipeper boven de meloen.Voedingswaarden
Calories: 75 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 8 g | Vet: 3 g