Gemarineerde Olijven en Witlof en Roodlof met Crèmedip
Dit gerecht is perfect als hapje voor oudejaarsavond of als voorgerecht bij een feestelijke gelegenheid!
Ingrediënten
- Voor de crème:
- 300 g mascarpone
- Yuzusap
- 2 eetlepels truffelsalsa
- Peper & zout
Voor de gemarineerde olijven:
- 200 g olijven naturel
- 200 ml olijfolie
- 1 citroen
- 2 tenen knoflook
- 1 takje rozemarijn
- Benodigdheden:
- 2 stronken witlof
- 3 stronken roodlof
Instructies
- Verdeel de mascarpone in 2 porties van 150 gram en roer ze los.
- Breng één deel op smaak met yuzusap en één deel met de truffelsalsa.
- Breng de crèmes op smaak met peper en zout.
- Bewaar tot het serveren in de koelkast.
Marineren van de olijven:
- Maak van de citroenschil zestes met een zesteur.
- Maak de knoflook schoon en snijd in dunne plakjes.
- Ris de blaadjes van de rozemarijn en hak ze licht.
- Verwarm de olijfolie met de rozemarijn, citroen en knoflook.
- Laat de olie 2 uur trekken en laat afkoelen.
- Voeg nu de olijven toe en laat ze minimaal 3 dagen marineren.
Serveren:
- Schep de crème in twee schaaltjes.
- Snijd de onderkant van de witlof en roodlof af.
- Haal de bladeren los en steek ze in de crème.
- Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio past goed bij de romige mascarponecrème en de hartige olijven.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 5 g | Protein: 3 g | Vet: 25 g | Zout: 1 mg | Sugar: 1 g