Gemarineerde Varkensreepjes met Wokgroenten
Een smaakvol gerecht met gemarineerd varkensvlees met groene groenten. Ideaal voor een snelle, doordeweekse maaltijd. Licht, makkelijk en lekker.
Ingrediënten
- 250 gram Hamlappen
- 1 stukje Gemberwortel
- 1 teentje Knoflook
- 1 theelepel Sambal oelek
- 2 theelepels Honing
- 2 eetlepels Sojasaus
- 3 eetlepels Sherry
- 1 eetlepel Citroensap of azijn
- 1 kleine Prei
- 1 kleine Courgette
- 100 gram Peultjes
- 2 eetlepels Olie
- naar smaak Allesbinder of maïzena
Instructies
- Snijd de hamlappen in repen van circa 2 cm breed.
- Snipper de gemberwortel en de knoflook.
- Roer de gesnipperde gember en knoflook in een schaaltje door elkaar met de sambal, honing, sojasaus, sherry en citroensap of azijn.
- Laat het vlees in de marinade afgedekt minstens 1 uur intrekken.
- Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes, de courgette in dunne plakjes en de afgehaalde peultjes schuin doormidden.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
- Roerbak het vlees met de marinade tot het begint te kleuren.
- Voeg de groenten toe en bak deze kort mee.
- Zet een deksel op de pan en laat het geheel enkele minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.
- Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Dit gerecht is lekker met gekookte rijst of mihoen en een bijpassende kroepoek.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g