Gemarineerde Varkensreepjes met Wokgroenten

Een rustieke foodfoto van gemarineerde varkensreepjes met wokgroenten zoals paprika, wortel, broccoli en peultjes, geserveerd in een kom op een donkere houten tafel met rauwe groenten en sojasaus eromheen.

Gemarineerde Varkensreepjes met Wokgroenten

Een smaakvol gerecht met gemarineerd varkensvlees met groene groenten. Ideaal voor een snelle, doordeweekse maaltijd. Licht, makkelijk en lekker.
Porties: 2
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd: 15 minuten
kostprijs per persoon € 5,50 per persoon (schatting)
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 250 gram Hamlappen
  • 1 stukje Gemberwortel
  • 1 teentje Knoflook
  • 1 theelepel Sambal oelek
  • 2 theelepels Honing
  • 2 eetlepels Sojasaus
  • 3 eetlepels Sherry
  • 1 eetlepel Citroensap of azijn
  • 1 kleine Prei
  • 1 kleine Courgette
  • 100 gram Peultjes
  • 2 eetlepels Olie
  • naar smaak Allesbinder of maïzena

Instructies

  • Snijd de hamlappen in repen van circa 2 cm breed.
  • Snipper de gemberwortel en de knoflook.
  • Roer de gesnipperde gember en knoflook in een schaaltje door elkaar met de sambal, honing, sojasaus, sherry en citroensap of azijn.
  • Laat het vlees in de marinade afgedekt minstens 1 uur intrekken.
  • Snijd de schoongemaakte prei in smalle ringetjes, de courgette in dunne plakjes en de afgehaalde peultjes schuin doormidden.
  • Verhit de olie in een wok of grote koekenpan.
  • Roerbak het vlees met de marinade tot het begint te kleuren.
  • Voeg de groenten toe en bak deze kort mee.
  • Zet een deksel op de pan en laat het geheel enkele minuten stoven tot de groenten beetgaar zijn.
  • Bind de saus met allesbinder of aangeroerde maïzena.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Dit gerecht is lekker met gekookte rijst of mihoen en een bijpassende kroepoek.
Wijnadvies:
Een lichte en fruitige witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of een Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 350 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Land van herkomst Fusion
Jaargetijde: Zomer