Strooptaart met wortel en gember

Gember-Wortel Strooptaart

Geniet van deze verrukkelijke Gember-Wortel Strooptaart als afsluiting van een heerlijke maaltijd!
Porties: 6 personen
Bereidingstijd: 39 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 60 gram boter
  • 55 gram basterdsuiker
  • 45 gram suiker
  • Mespunt zout
  • 2 eieren
  • 4 eetlepels melk
  • 90 gram zelfrijzend bakmeel
  • ½ theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneel
  • 2 eetlepels fijngehakte gember
  • 100 gram geraspte wortel
  • 2 eetlepels suikerstroop

Instructies

  • Klop de boter met de basterdsuiker en suiker tot een romig mengsel.
  • Voeg vervolgens de eieren en melk toe en klop tot alles goed gemengd is.
  • Spatel het zelfrijzend bakmeel, bakpoeder en kaneel door het eiermengsel en voeg de gember en geraspte wortel toe.
  • Meng alles goed.
  • Vet een afsluitbare stoomovenpan van 2,5 liter in met zonnebloemolie en bekleed hem met huishoudfolie.
  • Vet het folie lichtjes in met olie.
  • Schep het beslag in de beklede stoomovenpan en plaats in de stoomoven.
  • Stoom op 95°C gedurende 30 minuten.
  • Keer de stoomovenpan om op een plank of bord en verwijder voorzichtig het folie van de taart.
  • Snijd de taart in gelijke stukken en garneer met een beetje suikerstroop.
  • Serveer warm of op kamertemperatuur, eventueel met een bolletje vanille-ijs.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest riesling, vormt een perfecte aanvulling op de kruidige smaak van de taart

Voedingswaarden

Calories: 245 kcal | koolhydraten: 33 g | Protein: 3 g | Vet: 11 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 21 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Nagerecht / Taart
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch / Zout arm