Gepaneerde Haringfilets op Hollandse Wijze Porties: 4 Bereidingstijd: 20minuten minuten Deel dit recept via E-mail Deel op Facebook Recept afdrukken Equipment Koekenpan keukenpapier Ingrediënten ▢8 haringfilets schoongemaakt ▢Zout ▢Bloem glutenvrij indien nodig ▢Olie om te bakken Instructies Maak de haringfilets schoon, zowel van binnen als van buiten, met een stuk keukenpapier en wrijf ze in met zout. Laat dit even intrekken. Wentel de haringfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf. Bakken: Verhit voldoende olie in een koekenpan zodat de bodem ruim bedekt is en verwarm de olie tot er blauwe damp vanaf komt. Bak de haringfilets aan beide kanten goudbruin in de hete olie. Laat de gebakken haringfilets uitlekken op een stuk keukenpapier. Schik de haringfilets dakpansgewijs op een voorverwarmde serveerschaal. Notities / Tips / Wijnadvies Serveer de gebakken haringfilets met wittebrood of aardappelpuree en een frisse salade. Wijnadvies: Bij dit bijgerecht past een frisse, lichte wijn zoals een Nederlandse Riesling of een Pinot Blanc. Deze wijnen vullen de smaak van de haringfilets aan zonder te overheersen.

Gepaneerde Haringfilets op Hollandse Wijze

Geniet van deze traditionele Hollandse gepaneerde haringfilets, goudbruin gebakken en perfect geserveerd met wittebrood of aardappelpuree en een frisse salade.
Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 8 haringfilets schoongemaakt
  • Zout naar smaak
  • Bloem glutenvrij indien nodig
  • Olie om te bakken

Instructies

  • Maak de haringfilets schoon met keukenpapier en wrijf ze in met zout.
  • Laat het zout even intrekken.
  • Wentel de haringfilets door de bloem en schud de overtollige bloem eraf.
  • Verhit voldoende olie in een koekenpan en bak de haringfilets goudbruin aan beide kanten.
  • Laat de gebakken haringfilets uitlekken op keukenpapier.
  • Schik de haringfilets dakpansgewijs op een serveerschaal.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gebakken haringfilets met wittebrood of aardappelpuree en een frisse salade.

Wijnadvies:

Bij dit gerecht past een frisse, lichte wijn zoals een Nederlandse Riesling of een Pinot Blanc. Deze wijnen vullen de smaak van de haringfilets goed aan zonder te overheersen.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 15 g | Protein: 25 g | Vet: 12 g | Zout: 1.5 mg
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Pescatarian