Gebakken bananendessert met appelmoes en citroenrasp, geserveerd in een kleurrijke Mexicaanse keuken.

Geparfumeerd Bananendessert met Citroen en Appelmoes

Geniet van een heerlijk, licht bananendessert, gebakken met appelmoes en een frisse citroensmaak. Ideaal voor een gezond en lekker nagerecht!
Porties: 4
Bereidingstijd: 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 kleine rijpe bananen
  • 200 g ongezoete appelmoes
  • Rasp van een onbehandelde citroen
  • 1 eetlepel hittebestendige zoetstof in poedervorm

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Pel de bananen en halveer ze in de lengte.
  • Leg de halve bananen, zij aan zij, in een ovenschaal.
  • Meng de citroenrasp door de appelmoes en verdeel de appelmoes over de bananen.
  • Bestrooi het geheel met de poedervormige zoetstof.
  • Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven.
  • Serveer warm of koud naar smaak.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een glas lichte, zoete witte wijn zoals een Moscato past goed bij dit dessert.

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 1 g | Vet: 0.5 g | Zout: 0.01 mg | Sugar: 20 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Fruit / Nagerecht - Dessert
Land van herkomst Internationaal
Extra aanwijzing Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Calorie Arm / Flexitarisch / Lactosevrij / Suikervrij