Een verfijnd gerecht van gepeperde zeeduivel omwikkeld met krokante bacon, geserveerd met een rijke rode wijnsaus en gegarneerd met fijngefrituurde prei julienne, op een bord in een lichte vintage keuken met pasteltinten en subtiele kerstdecoratie.

Gepeperde Zeeduivel met Rode Wijnsaus en Bakbacon

Gepeperde zeeduivel in krokant bacon, geserveerd met een rijke rode wijnsaus en gefrituurde prei, ideaal als luxe tussengerecht.
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 300 g zeeduivelfilet in 4 moten
  • 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
  • 4 dunne plakken bakbacon
  • 1 eetlepel boter
  • 2 sjalotten heel fijngehakt
  • 50 g wortel in heel kleine blokjes
  • 50 g bleekselderij in heel kleine blokjes
  • 200 g visgraten bijv. tong
  • Peterseliestelen fijngehakt
  • 2 dl rode wijn
  • 3 dl visfond pot, inhoud 400 ml
  • 4 dl kalfsfond
  • Zout en versgemalen witte peper naar smaak

Instructies

Voorbereiden:

  • Rol de zeeduivelfilets in de plakken bacon en druk de boven- en onderkant licht in de grof gemalen zwarte peper.
  • Voor de saus: Smelt de boter in een pan en bak de sjalotten, wortel, bleekselderij, visgraten en peterselie 10 minuten op laag vuur.
  • Voeg de rode wijn en visfond toe en roer de aanbaksels los.
  • Breng het geheel aan de kook en laat het op matig vuur tot de helft inkoken.
  • Schuim regelmatig af.
  • Zeef de saus en breng de kalfsfond aan de kook.
  • Laat het tot 1 dl inkoken en roer door de gezeefde saus.

Bereiden:

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Leg de vis in een beboterde ovenschaal en bak de zeeduivel met bacon in 8-10 minuten gaar.
  • Verwarm de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • Schep een beetje saus op de borden en leg de vis erop.
  • Serveer met gefrituurde prei julienne.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies
Een volle Pinot Noir of een elegante Sancerre past perfect bij de rijke smaken van de zeeduivel en de saus.

Voedingswaarden

Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 700 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Tussengerecht / Varkensvlees / Vis
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Feestdagen etc Kerst