Gepeperde Zeeduivel met Rode Wijnsaus en Bakbacon
Gepeperde zeeduivel in krokant bacon, geserveerd met een rijke rode wijnsaus en gefrituurde prei, ideaal als luxe tussengerecht.
Ingrediënten
- 300 g zeeduivelfilet in 4 moten
- 1 eetlepel grof gemalen zwarte peperkorrels
- 4 dunne plakken bakbacon
- 1 eetlepel boter
- 2 sjalotten heel fijngehakt
- 50 g wortel in heel kleine blokjes
- 50 g bleekselderij in heel kleine blokjes
- 200 g visgraten bijv. tong
- Peterseliestelen fijngehakt
- 2 dl rode wijn
- 3 dl visfond pot, inhoud 400 ml
- 4 dl kalfsfond
- Zout en versgemalen witte peper naar smaak
Instructies
Voorbereiden:
- Rol de zeeduivelfilets in de plakken bacon en druk de boven- en onderkant licht in de grof gemalen zwarte peper.
- Voor de saus: Smelt de boter in een pan en bak de sjalotten, wortel, bleekselderij, visgraten en peterselie 10 minuten op laag vuur.
- Voeg de rode wijn en visfond toe en roer de aanbaksels los.
- Breng het geheel aan de kook en laat het op matig vuur tot de helft inkoken.
- Schuim regelmatig af.
- Zeef de saus en breng de kalfsfond aan de kook.
- Laat het tot 1 dl inkoken en roer door de gezeefde saus.
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de vis in een beboterde ovenschaal en bak de zeeduivel met bacon in 8-10 minuten gaar.
- Verwarm de saus en breng op smaak met zout en peper.
- Schep een beetje saus op de borden en leg de vis erop.
- Serveer met gefrituurde prei julienne.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Een volle Pinot Noir of een elegante Sancerre past perfect bij de rijke smaken van de zeeduivel en de saus.
Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 18 g | Zout: 700 g | Sugar: 2 g