Gepocheerde Tilapiafilet met Knapperige Wasabikorst

Porties: 4
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd: 10 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 600 g tilapiafilet
  • 3 eetlepels wasabipasta tube à 47 g
  • 3 sneetjes oud witbrood verkruimeld
  • 3 eetlepels wokolie

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 250 °C.
  • Dep de tilapiafilets droog, bestrooi met zout en wrijf in met wasabipasta.
  • Leg de vis in een ovenschaal.
  • Meng in een kom 1 theelepel (zee)zout met de broodkruimels en olie.
  • Verdeel het broodmengsel over de vis.
  • Schuif de vis in het midden van de oven en laat deze in 8-10 minuten gaar worden.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij de pittige wasabikorst en de delicate smaak van de tilapia.

Voedingswaarden

Calories: 365 kcal | koolhydraten: 9 g | Protein: 38 g | Vet: 20 g | Zout: 2.5 mg | Sugar: 0.5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis
Land van herkomst Japan
Geschikt voor Dieët: Koolhydraat arm