Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
- 3 tomaten
- ½ dl olijfolie
- ½ eetlepel poedersuiker
- 1 stengel bosui
- Peper & zout
- 4 zeebaarsfilets met vel
- 1 liter visbouillon
- 1 ½ eetlepel azijn
Instructies
- Zet een kruisje in de onderkant van de tomaten en stoom ze vervolgens gedurende 1 minuut op 90°C in een stoomoven.
- Stop het kookproces door de tomaten direct in koud water onder te dompelen.
- Verwijder de velletjes van de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaden.
- Snijd de tomaten vervolgens in blokjes (brunoise) en doe ze in een schaal.
- Snijd de bosui in dunne ringen en voeg ze toe aan de tomaten.
- Meng de olijfolie, poedersuiker en sherryazijn naar smaak toe.
- Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
- Leg de zeebaarsfilets met het vel naar boven in een dichte stoomovenpan.
- Schenk de visbouillon eroverheen en stoom de vis op 100°C gedurende 5 minuten.
- Dresseer de tomatensalsa in het midden van de borden.
- Haal de visfilets voorzichtig uit de bouillon en leg ze kort op een schone keukendoek om overtollig vocht te verwijderen.
- Breng de vis op smaak met zout en leg de filets op de tomatensalsa.
- Druppel wat olijfolie over de vis.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij dit gerecht.- Serveer de gepocheerde zeebaars met basmatirijst voor een complete maaltijd.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g