Gepocheerde zeebaars met tomatensalsa

Gepocheerde Zeebaars met Frisse Tomatensalsa

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 3 tomaten
  • ½ dl olijfolie
  • ½ eetlepel poedersuiker
  • 1 stengel bosui
  • Peper & zout
  • 4 zeebaarsfilets met vel
  • 1 liter visbouillon
  • 1 ½ eetlepel azijn

Instructies

  • Zet een kruisje in de onderkant van de tomaten en stoom ze vervolgens gedurende 1 minuut op 90°C in een stoomoven.
  • Stop het kookproces door de tomaten direct in koud water onder te dompelen.
  • Verwijder de velletjes van de tomaten, snijd ze in vieren en verwijder de zaden.
  • Snijd de tomaten vervolgens in blokjes (brunoise) en doe ze in een schaal.
  • Snijd de bosui in dunne ringen en voeg ze toe aan de tomaten.
  • Meng de olijfolie, poedersuiker en sherryazijn naar smaak toe.
  • Roer alles door elkaar en breng op smaak met peper en zout.
  • Leg de zeebaarsfilets met het vel naar boven in een dichte stoomovenpan.
  • Schenk de visbouillon eroverheen en stoom de vis op 100°C gedurende 5 minuten.
  • Dresseer de tomatensalsa in het midden van de borden.
  • Haal de visfilets voorzichtig uit de bouillon en leg ze kort op een schone keukendoek om overtollig vocht te verwijderen.
  • Breng de vis op smaak met zout en leg de filets op de tomatensalsa.
  • Druppel wat olijfolie over de vis.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij dit gerecht.
  • Serveer de gepocheerde zeebaars met basmatirijst voor een complete maaltijd.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 25 g | Vet: 15 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis