Gepofte Aardappelpuree in Aardappelschillen

Gepofte Aardappelpuree in Aardappelschillen

Gepofte Aardappelpuree in Aardappelschillen

Heerlijke gepofte aardappelpuree, bereid met in de schil gepofte aardappelen voor een intense smaak. Serveer deze smaakvolle puree terug in de aardappelschillen voor een feestelijke presentatie.
Bereidingstijd: 1 uur
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • Aardappelen bij voorkeur in de schil gekookt of gepoft in de oven op grof zeezout
  • Koude boter in klontjes
  • Melk optioneel, voor gewenste consistentie
  • Zout indien niet gepoft in zeezout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Pof de aardappelen in de oven op een laag grof zeezout, of kook de aardappelen in de schil tot ze zacht zijn.
  • Als je de aardappelen hebt gepoft, halveer ze en schep het kruim eruit.
  • Voeg klontjes koude boter toe aan de gekookte of gepofte aardappelen en pureer tot een gladde massa.
  • Voeg melk toe om de gewenste consistentie te bereiken.
  • Schep de puree terug in de aardappelschillen en verwarm de gevulde schillen gedurende 10 minuten in de oven op 200°C.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Serveer met een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir, die goed past bij de romige textuur van de aardappelpuree.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 35 g | Protein: 4 g | Vet: 10 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Bijgerecht / Groenten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Lente / Winter / Zomer
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst