German-style Gehaktbrood Burger
Deze German-style gehaktbrood burger combineert sappig gehaktbrood met een romige mosterddressing, verse tomaat en knapperige sla, geserveerd op een sesambroodje voor een stevige maaltijd.
Equipment
Ingrediënten
- 4 verse sesambolletjes
- 4 plakjes gehaktbrood ongeveer 1 cm dik
- 2 tomaten in plakjes gesneden
- IJsbergsla of krulsla
- 2 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels zure room
- 2 theelepels mosterd
- Zout en peper naar smaak
- Olie en boter voor het bakken
Instructies
- Verhit een koekenpan met een beetje olie en een klontje boter.
- Bak de plakjes gehaktbrood aan beide kanten goudbruin.
- Meng ondertussen de mayonaise, zure room en mosterd, en breng op smaak met zout en peper.
- Leg wat sla op de onderkant van de sesambroodjes en voeg een beetje van de dressing toe.
- Verdeel de plakjes tomaat over de broodjes.
- Leg het gehaktbrood op de tomaten en lepel er wat van de dressing overheen.
- Plaats de bovenkant van het broodje erop en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies
Serveer deze burger met een volle Duitse pils of een frisse witte wijn zoals een Riesling voor een perfecte balans van smaken.
Voedingswaarden
Calories: 420 kcal | koolhydraten: 45 g | Protein: 22 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 3 g