German-style Gehaktbrood Burger

Porties: 4
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 4 verse sesambolletjes
  • 4 plakjes gehaktbrood ongeveer 1 cm dik
  • 2 tomaten in plakjes gesneden
  • Ijsbergsla of krulsla
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels zure room
  • 2 theelepels mosterd
  • Zout en peper naar smaak

Instructies

  • Verhit een koekenpan met een beetje olie en een klontje boter.
  • Bak de plakjes gehaktbrood aan beide kanten goudbruin.
  • Meng ondertussen de mayonaise, zure room en mosterd en breng op smaak met zout en peper.
  • Leg wat sla op de onderkant van de broodjes en voeg hier een beetje van de dressing aan toe.
  • Verdeel de plakjes tomaat over de vier broodjes.
  • Leg het gehaktbrood op de tomaat en lepel er wat van de dressing overheen.
  • Plaats de bovenkant van het broodje erop en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Broodjes / Hoofdgerechten / Vlees
Land van herkomst Duitsland