Geroosterde Aubergine Dip
Natuurlijk is dit geen echte kaviaar, maar wel een heerlijk vegetarisch voorgerecht gemaakt van smeuïge aubergines. Een verrassende dip die perfect samengaat met vers brood!
Equipment
- rooster
Ingrediënten
- 3 aubergines
- 4 teentjes knoflook fijngeperst
- 5 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel azijn
- ½ bosje verse koriander fijngehakt
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Prik gaatjes rondom in de aubergines en rooster ze 20-30 minuten op een bakplaat tot het vel begint te rimpelen.
- Draai ze tijdens het roosteren af en toe om.
- Snijd de aubergines in de lengte open en schep het zachte vruchtvlees eruit met een lepel.
- Doe het vruchtvlees in een keukenmachine en voeg alle overige ingrediënten, behalve de olijfolie, toe.
- Mix alles tot een dikke massa en voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe totdat je een romige consistentie hebt.
- Breng indien nodig op smaak met zout en/of peper.
- Versier eventueel met ontpitte zwarte olijven en een blaadje koriander.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de "kaviaar" met wat Marokkaans of Turks brood.