Geroosterde Broodjes met Haring en Radijssalade
bron: AllerHande 07 2005
Equipment
Ingrediënten
- 6 dikke plakken brood bijvoorbeeld Bourgondisch brood
- 8 maatjesharingfilets
- ½ bosje radijs
- 125 ml zure room
- Zout en peper naar smaak
Optioneel:
- 1 theelepel geraspte mierikswortel
Instructies
- Rooster de plakken brood goudbruin in een broodrooster of onder de ovengrill.
- Snijd de haringfilets in zeer kleine blokjes (gebruik geen uitjes uit de verpakking).
- Hak de radijs grof en scheur enkele mooie blaadjes van het radijsgroen.
- Meng in een kom de zure room met de haring en de radijs.
- Breng het mengsel op smaak met zout en peper.
- Voeg indien gewenst de geraspte mierikswortel toe voor extra pit.
- Besmeer de geroosterde sneetjes brood royaal met het haring-radijsmengsel.
- Garneer met de blaadjes radijsgroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
- Voor een extra pittige smaak kun je 1 theelepel geraspte mierikswortel toevoegen aan de zure room.
- Deze haringsalade op brood is ook lekker met bieslook en fijngesneden ongeschilde Granny Smith-appels in plaats van radijs, of met lente-uitjes en fijngesneden tuinkruiden.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 28 g | Protein: 13 g | Vet: 9 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g