Geroosterde Couscoussalade met Amandelen en Sinaasappel
Equipment
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 50 g boter
- 2 eetlepels honing
- 400 g couscous
- 2 eetlepels olijfolie
- 50 g amandelen
- 25 g verse peterselie fijngesneden
- 1 krop sla gewassen en gedroogd
Instructies
- Verwarm de oven voor op 225 °C.
- Boen 1 sinaasappel schoon, rasp er 1 theelepel oranje schil af en pers de vrucht uit.
- Snijd van de andere sinaasappel de schil dik tot op het vruchtvlees eraf en snijd met een scherp mesje de partjes sinaasappel tussen de vliesjes uit.
- Breng de bouillon met de boter en de honing aan de kook.
- Doe de couscous in de ovenschaal en schenk de honingbouillon erbij.
- Roer daarna het sinaasappelsap en de olie erdoor, schep alles om en laat de couscous in 10-15 minuten in de oven gaar worden.
- Rooster in een droge koekenpan de amandelen goudbruin en laat ze even afkoelen.
- Schep de geroosterde amandelen, de stukjes sinaasappel en de peterselie door de couscous en breng het eventueel op smaak met peper.
- Rangschik de blaadjes sla op een schaal en schep de couscoussalade hierop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze geroosterde couscoussalade met amandelen en sinaasappel combineert goed met een frisse, lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Pinot Grigio. De citrusaroma's van de wijn vullen de smaken van de salade mooi aan.Voedingswaarden
Calories: 435 kcal | koolhydraten: 60 g | Protein: 10 g | Vet: 18 g | Zout: 1.2 mg | Sugar: 15 g