Geroosterde Crostini met Sjalot, Bacon en Ansjovis
Equipment
- koekenpan met antiaanbaklaag
Ingrediënten
- 12 sjalotten
- 4 eetlepels olijfolie
- 4 plakken bacon in reepjes
- 6 zongedroogde tomaten op olie in stukjes
- 4 ansjovisfilets in stukjes
- 1 teentje knoflook
- 4 dikke sneetjes brood
Instructies
- Pel de sjalotten en halveer ze.
- Bak in een koekenpan met antiaanbaklaag de bacon op laag vuur 3 minuten knapperig.
- Voeg de sjalotten toe en fruit ze 3-4 minuten mee.
- Schep de zongedroogde tomaten en ansjovisfilets erdoor en bak alles nog 3-4 minuten zachtjes tot de sjalotten gaar zijn.
- Pers de knoflook boven de resterende olijfolie uit en roer goed door.
- Bestrijk beide zijden van het brood met de knoflookolie en rooster ze knapperig bruin in een grillpan.
- Snijd de crostini schuin doormidden en verdeel ze over vier borden.
- Schep het sjalottenmengsel erover en verdeel de crostini over de borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn zoals een Pinot Noir past goed bij deze geroosterde crostini met sjalot, bacon en ansjovis. De wijn vormt een mooie aanvulling op de hartige en aromatische smaken van het gerecht.Voedingswaarden
Calories: 280 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 8 g | Vet: 18 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 5 g