Geroosterde pastinaaksoep met knapperige groentechips

Kom romige pastinaaksoep met citroenroom en groentechips op een rustieke tafel.

Geroosterde pastinaaksoep met knapperige groentechips

Een romige pastinaaksoep uit de oven met de rijke smaak van honing en kerrie, gegarneerd met krokante groentechips en een vleugje citroenroom.
Porties: 6
Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg pastinaak geschild en in grote stukken
  • 1,5 l bouillon
  • 2 el olijfolie
  • 2 teentjes knoflook grof gesneden
  • 250 ml room voor serveren
  • 3 el honing
  • 3 takjes verse tijm
  • 450 ml room
  • ½ meiknolletje geschild
  • ½ pastinaak geschild
  • ½ rode biet geschild
  • ½ wortel geschild
  • 1 ui grof gesneden
  • 1-2 tl hete kerriepoeder
  • Olie om te frituren
  • Sap van ½ citroen
  • Versgemalen peper
  • Zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 °C (gasstand 6).
  • Doe alle ingrediënten voor de soep behalve de bouillon en room in een bakblik.
  • Meng de groenten goed, bestrooi met zout en peper en besprenkel met olijfolie.
  • Rooster de groenten 25-30 minuten tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Breng 1,25 liter bouillon aan de kook en voeg de 450 ml room toe.
  • Voeg de geroosterde groenten toe en laat zachtjes sudderen.
  • Giet de resterende 250 ml bouillon in het bakblik, roer aanbaksels los en voeg toe aan de soep.
  • Pureer de soep glad en breng op smaak met zout en peper.
  • Verwarm olie in een frituurpan tot 190 °C.
  • Snijd de groente met een dunschiller in lange repen.
  • Frituur de groenten tot ze goudbruin zijn en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Klop de room tot zachte pieken en meng met het citroensap.
  • Serveer de soep in kommen met een lepel citroenroom en wat groentechips bovenop.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:

Garneer met extra tijmblaadjes en een drizzle olijfolie voor een feestelijke presentatie.
Wijnadvies:

Een volle, houtgerijpte Chardonnay past perfect bij de romigheid van deze soep.

Voedingswaarden

Calories: 370 kcal | koolhydraten: 23 g | Protein: 4 g | Vet: 29 g | Zout: 1.6 g | Sugar: 10 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Alle Jaargetijden