Geroosterde Pompoen Lasagne
Equipment
- Hapjespan
Ingrediënten
- 1 kg pompoen in parten 5 cm
- 3 eetlepels olijfolie
- 2 uien gesnipperd
- 400 g rundergehakt
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 1 zakje bechamelsaus
- 500 ml melk
- 1 pak lasagnevellen 250 g
Instructies
- Verwijder de pompoenpitten en schil de parten.
- Snijd ze in de lengte in plakken van 1 cm dik.
- Bestrijk de plakken dun met 2 eetlepels olie en rooster ze in gedeelten in een hete grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar.
- Keer halverwege.
- Verwarm de oven voor op 175°C.
- Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en fruit de ui glazig.
- Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul.
- Schenk de tomatenblokjes met vocht erbij, voeg naar smaak zout en peper toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
- Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk.
- Maak in een ingevette ovenschaal laagjes van gehaktsaus, lasagnevellen en pompoen.
- Schep de rest van de bechamelsaus tussen de pompoenplakken.
- Leg hierop weer een laag lasagnevellen en de rest van de gehaktsaus.
- Strijk de rest van de bechamelsaus erover uit en leg de rest van de pompoenplakken erop.
- Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, tot deze gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de rijke smaken van deze pompoen lasagne.Voedingswaarden
Calories: 650 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 15 g