Geroosterde Pompoen Lasagne

Geroosterde Pompoen Lasagne

Porties: 4
Bereidingstijd: 1 uur 15 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen in parten 5 cm
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 400 g rundergehakt
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 1 zakje bechamelsaus
  • 500 ml melk
  • 1 pak lasagnevellen 250 g

Instructies

  • Verwijder de pompoenpitten en schil de parten.
  • Snijd ze in de lengte in plakken van 1 cm dik.
  • Bestrijk de plakken dun met 2 eetlepels olie en rooster ze in gedeelten in een hete grillpan in 8-10 minuten bruin en gaar.
  • Keer halverwege.
  • Verwarm de oven voor op 175°C.
  • Verhit in een hapjespan 1 eetlepel olie en fruit de ui glazig.
  • Voeg het gehakt toe en bak op hoog vuur rul.
  • Schenk de tomatenblokjes met vocht erbij, voeg naar smaak zout en peper toe en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met melk.
  • Maak in een ingevette ovenschaal laagjes van gehaktsaus, lasagnevellen en pompoen.
  • Schep de rest van de bechamelsaus tussen de pompoenplakken.
  • Leg hierop weer een laag lasagnevellen en de rest van de gehaktsaus.
  • Strijk de rest van de bechamelsaus erover uit en leg de rest van de pompoenplakken erop.
  • Bak de lasagne in het midden van de oven gedurende 35-40 minuten, tot deze gaar is.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een stevige rode wijn zoals een Merlot past goed bij de rijke smaken van deze pompoen lasagne.

Voedingswaarden

Calories: 650 kcal | koolhydraten: 65 g | Protein: 30 g | Vet: 30 g | Zout: 2 g | Sugar: 15 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Pasta
Land van herkomst Italië