Geroosterde Pompoensoep met Kokosmelk en Korianderpesto
Fluweelzachte pompoensoep met romige kokosmelk en frisse korianderpesto, ideaal voor een feestelijk kerstdiner.
Equipment
- Keukenmachine of blender
- soeppan
Ingrediënten
Voor de soep:
- 1 middelgrote pompoen in blokjes
- 1 ui grof gesneden
- 2 teentjes knoflook gehakt
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel gemalen komijn
- 1 theelepel gemalen koriander
- 1 liter groentebouillon
- 200 ml kokosmelk
- Zout en zwarte peper naar smaak
Voor de korianderpesto:
- 1 bosje verse koriander gewassen en grof gehakt
- 50 g geroosterde pijnboompitten
- 50 g Parmezaanse kaas geraspt
- 1 teentje knoflook
- 100 ml extra vierge olijfolie
- Zout en zwarte peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de pompoenblokjes, ui, knoflook, olijfolie, komijn, koriander, zout en peper.
- Spreid het mengsel uit op een bakplaat en rooster 25-30 minuten tot de pompoen zacht en licht gekarameliseerd is.
- Doe de geroosterde groenten in een soeppan en voeg de groentebouillon toe.
- Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
- Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
- Roer de kokosmelk erdoor en verwarm opnieuw zonder te laten koken.
Voor de korianderpesto:
- Meng de koriander, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine tot een gladde pesto.
- Serveer de soep in kommen en druppel een lepel korianderpesto over elke portie.
- Garneer eventueel met een swirl kokosmelk.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk met vers gebakken brood of een krokant toastje.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 290 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g