Geroosterde Pompoensoep met Kokosmelk en Korianderpesto

Een warme en feestelijke foto van geroosterde pompoensoep met kokosmelk en korianderpesto, geserveerd in rustieke keramische kommen. De soep is helder oranje en romig, met een swirl van kokosmelk en een toefje heldergroene korianderpesto als garnering. De setting toont een vintage keuken met houten werkbladen, pastelgroene en blauwe kastjes, en zacht natuurlijk licht dat door een raam valt. Details zoals verse koriander, geroosterde pompoenpitten en een broodje versterken de gezellige en uitnodigende kerstsfeer.

Geroosterde Pompoensoep met Kokosmelk en Korianderpesto

Fluweelzachte pompoensoep met romige kokosmelk en frisse korianderpesto, ideaal voor een feestelijk kerstdiner.
Porties: 4
Bereidingstijd: 50 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

Voor de soep:

  • 1 middelgrote pompoen in blokjes
  • 1 ui grof gesneden
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 liter groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Voor de korianderpesto:

  • 1 bosje verse koriander gewassen en grof gehakt
  • 50 g geroosterde pijnboompitten
  • 50 g Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 teentje knoflook
  • 100 ml extra vierge olijfolie
  • Zout en zwarte peper naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Meng de pompoenblokjes, ui, knoflook, olijfolie, komijn, koriander, zout en peper.
  • Spreid het mengsel uit op een bakplaat en rooster 25-30 minuten tot de pompoen zacht en licht gekarameliseerd is.
  • Doe de geroosterde groenten in een soeppan en voeg de groentebouillon toe.
  • Breng aan de kook en laat 10 minuten sudderen.
  • Pureer de soep met een staafmixer tot een gladde consistentie.
  • Roer de kokosmelk erdoor en verwarm opnieuw zonder te laten koken.

Voor de korianderpesto:

  • Meng de koriander, pijnboompitten, Parmezaanse kaas, knoflook, olijfolie, zout en peper in een keukenmachine tot een gladde pesto.
  • Serveer de soep in kommen en druppel een lepel korianderpesto over elke portie.
  • Garneer eventueel met een swirl kokosmelk.

Notities / Tips / Wijnadvies

Heerlijk met vers gebakken brood of een krokant toastje.
Wijnadvies:
Combineer met een droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 290 kcal | koolhydraten: 18 g | Protein: 6 g | Vet: 20 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Soep / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Vegetarisch
Feestdagen etc Kerst