Geroosterde Portobello met Indiase Basmatirijst

Porties: 2 personen
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 13 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 portobello paddestoelen
  • 3 eetlepels roerbakolie
  • Zout
  • Peper
  • 400 g Indiase wokgroenten
  • 350 g voorgekookte basmatirijst
  • gr verse koriander
  • 150 g milde yoghurt

Instructies

  • Breek de steel van de portobello's af en veeg de paddenstoelen schoon.
  • Verhit in een koekenpan 1 eetlepel roerbakolie en bak de portobello's 8 minuten op matig vuur, halverwege omdraaien.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Verhit in een wok 2 eetlepels roerbakolie en roerbak de groentemix uit de schaal Indiase wokgroenten 4-5 minuten.
  • Verwarm in de magnetron de basmatirijst volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Knip de koriander fijn en roer deze met 1-2 eetlepels water door de yoghurt.
  • Breng de saus op smaak met zout en peper.
  • Meng de rijst met currysaus en cashewnoten (uit de schaal wokgroenten) door de groenten.
  • Verdeel de rijst met wokgroenten over twee borden.
  • Snijd de portobello's in plakken en leg ze er bovenop.
  • Druppel de yoghurtsaus eroverheen.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een lichte en fruitige rode wijn, zoals een Pinot Noir, past goed bij de aardse smaken van de portobello's en de kruidige rijst.

Voedingswaarden

Calories: 580 kcal | koolhydraten: 62 g | Protein: 15 g | Vet: 32 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Rijst
Land van herkomst India
Extra aanwijzing Snel te maken
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Vegetarisch / Zout arm