Geroosterde Wintergroenten met Spekjes en Verse Kruiden

Geroosterde Wintergroenten met Spekjes en Verse Kruiden

Geroosterde Wintergroenten met Spekjes en Verse Kruiden

Geniet van deze smaakvolle combinatie van gebakken wintergroenten met spekjes en aromatische kruiden. Dit hartige Italiaanse gerecht is perfect voor koude winteravonden!
Porties: 4
Bereidingstijd: 45 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 400 g koolrabi
  • 1 venkel
  • 1 grote tomaat
  • 1 teentje knoflook fijngehakt
  • 2 rode uien in stukken gesneden
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 100 g spekjes in blokjes
  • 1 dl witte wijn
  • 2 takjes tijm
  • 6 blaadjes salie driemaal doorgesneden
  • Zout naar smaak
  • Peper naar smaak

Instructies

  • en laat ze afkoelen.
  • Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in blokjes.
  • Bewaar deze voor de garnering.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de fijngehakte knoflook, rode ui en spekblokjes gedurende 3 minuten.
  • Voeg de witte wijn, tijm en salie toe aan de pan en laat het kort sudderen.
  • Voeg de beetgare groenten toe en schep alles goed om, zodat de groenten bedekt zijn met de smaken.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer het gerecht warm, gegarneerd met de blokjes tomaat.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:
Serveer met een droge witte wijn zoals een Pinot Grigio of een lichte Chardonnay.

Voedingswaarden

Calories: 300 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 10 g | Vet: 20 g | Zout: 1.8 g | Sugar: 8 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Groenten / Hoofdgerechten / Varkensvlees
Land van herkomst Italië
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Notenvrij