Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ingrediënten
- 2 sjalotjes gepeld en in halve ringen gesneden
- Olijfolie
- 4 zalmmoten
- 50 g boter
- 250 g voorgekookte krieltjes met schil
- 800 g sperziebonen
- 1 eetlepel gedroogde tijm
- 1 eetlepel zout
Instructies
- erwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de zalmmoten erin.
- Bestrooi met de gesneden sjalotjes.
- Bak de zalm in de voorverwarmde oven gedurende circa 15 minuten, of tot ze gaar zijn.
- Verhit de boter in een hapjespan en bak de voorgekookte krieltjes goudbruin en gaar.
- Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in een pan met kokend water en zout.
- Serveer de geroosterde zalm met de gebakken krieltjes en gekookte sperziebonen.
- Bestrooi de zalm met gedroogde tijm en een beetje zeezout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Voor bezitters van een stoomoven: stoom de zalmmoten 3 tot 4 minuten op 85°C om hun sappigheid te behouden.
De sperziebonen kunnen 6 minuten worden gestoomd op 100°C in de stoomoven.
Voeg tijdens het bakproces van de zalm en sjalotjes verse tijmblaadjes toe voor extra smaak.
De sperziebonen kunnen 6 minuten worden gestoomd op 100°C in de stoomoven.
Voeg tijdens het bakproces van de zalm en sjalotjes verse tijmblaadjes toe voor extra smaak.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g