Zalm, krieltjes en sperziebonen

Geroosterde Zalm met Krieltjes en Sperziebonen

Porties: 4
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediënten

  • 2 sjalotjes gepeld en in halve ringen gesneden
  • Olijfolie
  • 4 zalmmoten
  • 50 g boter
  • 250 g voorgekookte krieltjes met schil
  • 800 g sperziebonen
  • 1 eetlepel gedroogde tijm
  • 1 eetlepel zout

Instructies

  • erwarm de oven voor op 180°C.
  • Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg de zalmmoten erin.
  • Bestrooi met de gesneden sjalotjes.
  • Bak de zalm in de voorverwarmde oven gedurende circa 15 minuten, of tot ze gaar zijn.
  • Verhit de boter in een hapjespan en bak de voorgekookte krieltjes goudbruin en gaar.
  • Maak de sperziebonen schoon en kook ze beetgaar in een pan met kokend water en zout.
  • Serveer de geroosterde zalm met de gebakken krieltjes en gekookte sperziebonen.
  • Bestrooi de zalm met gedroogde tijm en een beetje zeezout.

Notities / Tips / Wijnadvies

Voor bezitters van een stoomoven: stoom de zalmmoten 3 tot 4 minuten op 85°C om hun sappigheid te behouden.
De sperziebonen kunnen 6 minuten worden gestoomd op 100°C in de stoomoven.
Voeg tijdens het bakproces van de zalm en sjalotjes verse tijmblaadjes toe voor extra smaak.

Voedingswaarden

Calories: 450 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 25 g | Vet: 20 g | Zout: 1.5 mg | Sugar: 2 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zalm
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Tarwevrij