Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
- Hersluitbare plastic zak
Ingrediënten
- 2 grote zoete aardappels geschild en in even grote blokjes van 2,5 cm (of in repen voor frieten)
- Bakspray van olijfolie
- Zeezout en versgemalen zwarte peper naar smaak
Instructies
Voorbereiding:
- Doe de zoeteaardappelblokjes (of repen voor frieten) in een hersluitbare plastic zak.
Kruiden:
- Bespuit de aardappelblokjes licht met olijfoliespray.
- Voeg zeezout en versgemalen zwarte peper toe naar smaak.
- Sluit de zak en schud deze goed totdat de blokjes rondom gelijkmatig bedekt zijn met olie en kruiden.
Airfryer:
- Doe de zoeteaardappelblokjes in het mandje van de airfryer.
- Stel de airfryer in op 200°C en de timer op 20 minuten.
- Schud het mandje een- of tweemaal tijdens het bakken om de blokjes te keren en gelijkmatig te bakken.
Serveren:
- Haal de blokjes uit de airfryer zodra ze goudbruin en knapperig zijn.
- Serveer direct als bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een lichte witte wijn zoals een Riesling of een Pinot Grigio. Deze wijnen passen goed bij de zoete en hartige smaken van de geroosterde zoete aardappel.Voedingswaarden
Calories: 130 kcal | koolhydraten: 30 g | Protein: 2 g | Vet: 1 g | Zout: 0.3 mg | Sugar: 6 g