Gestoofde Peren in Rode Wijn met Cassis
Zachte handperen gestoofd in rode wijn met tijm, kruidnagel en een vleugje crème de cassis, perfect als elegant dessert.
Equipment
- Glazen compoteschaal of coupes
Ingrediënten
- 1 kruidnagel
- 1 takje tijm
- 100 gram suiker
- 2 eetlepels crème de cassis likeur
- 2 peperkorrels
- 3 dl rode wijn
- 4 handperen
- Citroensap
Instructies
- Schil de peren, spoel af en dep droog.
- Zet de peren in een pan met de steeltjes naar boven.
- Voeg citroensap, suiker, rode wijn, tijm, peperkorrels, kruidnagel en crème de cassis toe.
- Laat de peren 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
- Haal de peren uit de pan en kook het sap tot de helft in.
- Laat afkoelen.
- Serveer de peren en het sap in een glazen compoteschaal of coupes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest Riesling.
Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 2 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g