Gestoofde Peren in Rode Wijn met Cassis

Een elegant dessert van langzaam gestoofde peren in een rijke rode wijnsaus met crème de cassis. De peren hebben een diepe robijnrode kleur en glanzen in een ingedikte wijnreductie, geserveerd in een glazen schaal. Verse tijm en een vleugje kruidnagel geven extra smaak. Op de achtergrond een fles rode wijn, een kaneelstokje en een klein schaaltje cassislikeur voor een feestelijke sfeer. De warme, sfeervolle belichting benadrukt de rijke textuur en luxe uitstraling van dit Franse winterdessert.

Gestoofde Peren in Rode Wijn met Cassis

Zachte handperen gestoofd in rode wijn met tijm, kruidnagel en een vleugje crème de cassis, perfect als elegant dessert.
Porties: 4
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd: 55 minuten
Total time 1 uur 5 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Glazen compoteschaal of coupes

Ingrediënten

  • 1 kruidnagel
  • 1 takje tijm
  • 100 gram suiker
  • 2 eetlepels crème de cassis likeur
  • 2 peperkorrels
  • 3 dl rode wijn
  • 4 handperen
  • Citroensap

Instructies

  • Schil de peren, spoel af en dep droog.
  • Zet de peren in een pan met de steeltjes naar boven.
  • Voeg citroensap, suiker, rode wijn, tijm, peperkorrels, kruidnagel en crème de cassis toe.
  • Laat de peren 45 minuten zachtjes stoven met de deksel op de pan.
  • Haal de peren uit de pan en kook het sap tot de helft in.
  • Laat afkoelen.
  • Serveer de peren en het sap in een glazen compoteschaal of coupes.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Serveer met een bolletje vanille-ijs of slagroom.
Wijnadvies:
Een zoete dessertwijn, zoals een late harvest Riesling.

Voedingswaarden

Calories: 250 kcal | koolhydraten: 40 g | Protein: 2 g | Vet: 1 g | Zout: 0.1 g | Sugar: 30 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Dessert - Nagerecht / Fruit
Land van herkomst Frankrijk
Jaargetijde: Herfst / Winter
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij
Feestdagen etc Kerst / Oud & Nieuw