Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Instructies
- Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en bewaar ze voor later gebruik.
- Boen de limoen schoon en trek met een zesteur lange reepjes van de schil.
- Pers vervolgens de limoen uit.
- Spoel de slablaadjes schoon en laat ze uitlekken.
- Leg ze in een stoomovenpan met gaatjes.
- Verdeel de kabeljauwfilet in vier gelijke stukken en wrijf ze in met zout.
- Leg ieder stuk vis op een slablad en besprenkel met de helft van het limoensap.
- Maal er zwarte peper over en leg de limoenreepjes erop.
- Stoom de vis ongeveer 6 minuten op 85°C.
- Maak ondertussen een dressing door de sojasaus, sesamolie, geraspte knoflook, suiker, de andere helft van het limoensap en de helft van de geroosterde sesamzaadjes te mengen.
- Serveer de gestoomde kabeljauw op een verwarmd bord, schenk de dressing in kleine kommetjes en zet ze naast de vis.
- Bestrooi met de rest van de geroosterde sesamzaadjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met pandan rijst voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.Voedingswaarden
Calories: 250 kcal | koolhydraten: 4 g | Protein: 30 g | Vet: 12 g | Zout: 1 mg | Sugar: 3 g