Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Als u de mosselen in een pan met gaatjes stoomt, kunt u er een dichte stoomovenpan onder plaatsen om het mosselvocht op te vangen. Dit vocht kan worden gebruikt voor een dipsausje bij de mosselen. Dipsausje:
Ingrediënten
- 16 mosselen Imperial of Jumbo
- 2 stengels groenselderij fijn gesneden
- Limoensap
- 1 flesje Liefmans Kriek
- ¼ blokje visbouillon
- Takje peterselie
Instructies
- Kook het Liefmans Kriek bier in tot de helft, voeg wat visbouillon toe en laat eventueel iets indikken.
- Stoom de groenselderij gedurende één minuut op 100°C en laat vervolgens knapperig worden in ijswater.
- Stoom de mosselen 15 minuten op 85°C.
- Haal ze uit de schelpen.
- Leg vier schelpen op elk van de vier bordjes.
- Verdeel wat groenselderij over elke schelp, besprenkel met een druppeltje limoensap en leg er een mossel op.
- Lepel wat van de Liefmans Kriek saus over elke mossel.
- Garneer met een klein plukje peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Bereidingstips:
Het stomen van mosselen op een lage temperatuur behoudt de structuur van de mossel en zorgt ervoor dat de smaak behouden blijft.Als u de mosselen in een pan met gaatjes stoomt, kunt u er een dichte stoomovenpan onder plaatsen om het mosselvocht op te vangen. Dit vocht kan worden gebruikt voor een dipsausje bij de mosselen. Dipsausje:
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel pittige mosterd
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie en bieslook
- 3 eetlepels mosselvocht
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel pittige mosterd
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie en bieslook
- 3 eetlepels mosselvocht
Voedingswaarden
Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 2 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g