Gestoomde mosselen met een saus van Liefmans Kriek

Gestoomde Mosselen met Liefmans Kriek Saus

Porties: 4
Bereidingstijd: 25 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 16 mosselen Imperial of Jumbo
  • 2 stengels groenselderij fijn gesneden
  • Limoensap
  • 1 flesje Liefmans Kriek
  • ¼ blokje visbouillon
  • Takje peterselie

Instructies

  • Kook het Liefmans Kriek bier in tot de helft, voeg wat visbouillon toe en laat eventueel iets indikken.
  • Stoom de groenselderij gedurende één minuut op 100°C en laat vervolgens knapperig worden in ijswater.
  • Stoom de mosselen 15 minuten op 85°C.
  • Haal ze uit de schelpen.
  • Leg vier schelpen op elk van de vier bordjes.
  • Verdeel wat groenselderij over elke schelp, besprenkel met een druppeltje limoensap en leg er een mossel op.
  • Lepel wat van de Liefmans Kriek saus over elke mossel.
  • Garneer met een klein plukje peterselie.

Notities / Tips / Wijnadvies

Bereidingstips:

Het stomen van mosselen op een lage temperatuur behoudt de structuur van de mossel en zorgt ervoor dat de smaak behouden blijft.
Als u de mosselen in een pan met gaatjes stoomt, kunt u er een dichte stoomovenpan onder plaatsen om het mosselvocht op te vangen.
Dit vocht kan worden gebruikt voor een dipsausje bij de mosselen.
Dipsausje:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel pittige mosterd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie en bieslook
  • 3 eetlepels mosselvocht
 
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Wanneer u de mosselen in een gaatjespan stoomt, kunt u er een dichte stoomovenpan onder plaatsen om het mosselvocht op te vangen. Dit is lekker voor een dipsausje bij de mosselen. Bovendien is het snel klaar:
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 1 eetlepel pittige mosterd
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie en bieslook
  • 3 eetlepels mosselvocht

Voedingswaarden

Calories: 120 kcal | koolhydraten: 10 g | Protein: 12 g | Vet: 2 g | Zout: 0.8 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten
Geschikt voor Dieët: Glutenvrij / Koolhydraat arm / Tarwevrij