Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree
Equipment
- Hapjespan
- magnetron
- slaschaal
Ingrediënten
- 1 citroen
- 250 g zalmfilet in 2 gelijke stukken
- 2 eetlepels vloeibare margarine
- 550 g koelverse aardappelpuree
- 1 courgette
- 2 eetlepels olijfolie met basilicum
- 2 eetlepels fijngeknipte bieslook vers of diepvries
- 25 g hazelnoten grofgehakt
Instructies
- Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
- Bestrooi de zalmfilet met zout, peper en wat citroenrasp.
- Besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
- Verwarm de vloeibare margarine in een (hapjes)pan en stoof de zalm met het deksel schuin op de pan in 6-8 minuten bijna gaar.
- Verwarm de aardappelpuree in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
- Schaaf of snijd de courgette in dunne plakken.
- Klop in een slaschaal 2 eetlepels citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper tot een dressing.
- Meng de courgetteplakken door de dressing.
- Strooi de hazelnoten over de aardappelpuree.
- Serveer de gestoomde zalm met de aardappelpuree en de courgettesalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij de zachte smaak van de gestoomde zalm en de frisheid van de courgette salade.Voedingswaarden
Calories: 632 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 34 g | Vet: 38 g | Zout: 1.6 mg | Sugar: 4 g