Gestoomde Zalm met Courgette Salade en Aardappelpuree

Porties: 2 personen
Bereidingstijd: 20 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

  • Hapjespan
  • magnetron
  • slaschaal

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 250 g zalmfilet in 2 gelijke stukken
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 550 g koelverse aardappelpuree
  • 1 courgette
  • 2 eetlepels olijfolie met basilicum
  • 2 eetlepels fijngeknipte bieslook vers of diepvries
  • 25 g hazelnoten grofgehakt

Instructies

  • Boen de citroen schoon, rasp de schil eraf en pers de vrucht uit.
  • Bestrooi de zalmfilet met zout, peper en wat citroenrasp.
  • Besprenkel met 2 eetlepels citroensap.
  • Verwarm de vloeibare margarine in een (hapjes)pan en stoof de zalm met het deksel schuin op de pan in 6-8 minuten bijna gaar.
  • Verwarm de aardappelpuree in de magnetron volgens de gebruiksaanwijzing.
  • Schaaf of snijd de courgette in dunne plakken.
  • Klop in een slaschaal 2 eetlepels citroensap met basilicumolie, bieslook en zout en peper tot een dressing.
  • Meng de courgetteplakken door de dressing.
  • Strooi de hazelnoten over de aardappelpuree.
  • Serveer de gestoomde zalm met de aardappelpuree en de courgettesalade.

Notities / Tips / Wijnadvies

Wijnadvies:

Een droge witte wijn zoals een Chardonnay uit de Bourgogne past goed bij de zachte smaak van de gestoomde zalm en de frisheid van de courgette salade.

Voedingswaarden

Calories: 632 kcal | koolhydraten: 42 g | Protein: 34 g | Vet: 38 g | Zout: 1.6 mg | Sugar: 4 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Zalm
Land van herkomst Nederland
Extra aanwijzing Snel te maken