Geurige mosselpakketjes

Geurige mosselpakketjes

AllerHande december 2003 / snel te maken
Porties: 4 persoon
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 1 bak mosselen panklare 2 kg
  • 2 zakjes stoneleeks à 8 stuks
  • 1 eetlepel(s) mosterd
  • 4 eetlepel(s) roomboter zachte
  • zeezout grofgemalen
  • versgemalen zwarte peper grofgemalen
  • 200 ml manzanilla sherry of droge witte wijn

Instructies

  • Mosselen grondig wassen en controleren.
  • Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
  • Stoneleeks in ringetjes snijden.
  • Mosterd met vork door boter prakken.
  • Op werkvlak telkens vel bakpapier van 30 x 30 cm leggen.
  • Mosselen en stoneleeks over midden van 8 vellen bakpapier verdelen.
  • Daarop steeds ½ eetlepels mosterdboter leggen.
  • Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met sherry of wijn.
  • Pakketjes dichtvouwen, randen dubbel omvouwen en eventueel vastzetten met nietje of paperclip.
  • Pakketjes met vouwnaad naar boven op bakplaat leggen.
  • Tot gebruik in koelkast bewaren.
  • Oven voorverwarmen op 200 °C.
  • Pakketjes 10 minuten in midden van oven zetten, tot mosselen gaar zijn.
  • Pakketjes over acht diepe borden verdelen en aan tafel openen.
  • Mosselen die niet zijn opengegaan, weggooien.

Notities / Tips / Wijnadvies

Lekker met stokbrood, om in het mosselvocht te dopen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Vis / Voorgerechten / Zeevruchten