Geurige mosselpakketjes
AllerHande december 2003 / snel te maken
Ingrediënten
- 1 bak mosselen panklare 2 kg
- 2 zakjes stoneleeks à 8 stuks
- 1 eetlepel(s) mosterd
- 4 eetlepel(s) roomboter zachte
- zeezout grofgemalen
- versgemalen zwarte peper grofgemalen
- 200 ml manzanilla sherry of droge witte wijn
Instructies
- Mosselen grondig wassen en controleren.
- Kapotte schelpen en open exemplaren, die na een ferme tik niet sluiten, verwijderen.
- Stoneleeks in ringetjes snijden.
- Mosterd met vork door boter prakken.
- Op werkvlak telkens vel bakpapier van 30 x 30 cm leggen.
- Mosselen en stoneleeks over midden van 8 vellen bakpapier verdelen.
- Daarop steeds ½ eetlepels mosterdboter leggen.
- Bestrooien met zout en peper en besprenkelen met sherry of wijn.
- Pakketjes dichtvouwen, randen dubbel omvouwen en eventueel vastzetten met nietje of paperclip.
- Pakketjes met vouwnaad naar boven op bakplaat leggen.
- Tot gebruik in koelkast bewaren.
- Oven voorverwarmen op 200 °C.
- Pakketjes 10 minuten in midden van oven zetten, tot mosselen gaar zijn.
- Pakketjes over acht diepe borden verdelen en aan tafel openen.
- Mosselen die niet zijn opengegaan, weggooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met stokbrood, om in het mosselvocht te dopen.