Dorade gevuld met garnalen

Gevulde Dorade met Kruidige Garnaalmarinade

Dit overheerlijke visrecept maakt gebruik van de fantastische dorade grise, een witte vis met weinig graten, gevuld met roze garnalen of luxe Noordzeegarnalen. Een smaakvolle combinatie uit Marokko die je zeker moet proberen
Porties: 4 personen
Deel op Facebook Recept afdrukken

Ingrediënten

  • 2 dorades circa 500-700 gram per stuk
  • 200 gram roze garnalen gepeld (kleine garnalen of Noordzeegarnalen)
  • 1 grote ui
  • 1 middelgrote aardappel
  • 1 grote groene paprika
  • 1 grote rode paprika
  • 2 grote rijpe tomaten
  • 1 teen knoflook
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte verse koriander
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • ½ theelepel chilipeper
  • Een flinke snuf zwarte peper
  • Olijfolie
  • Citroen
  • Zout naar smaak

Instructies

  • In een kom, meng de fijngehakte platte peterselie, verse koriander, geperste knoflook, specerijen, zout naar smaak, 4 eetlepels olijfolie en het sap van een halve citroen.
  • Dit vormt de chermoula (marinade).
  • Voeg de garnalen toe aan de chermoula en meng goed.
  • Leg in een platte ovenschotel of tajine de in plakjes gesneden groenten.
  • Begin met plakjes aardappel, gevolgd door schoongemaakte en in plakjes gesneden groene en rode paprika's, één in plakjes gesneden tomaat, in ringen gesneden ui, en eindig met de tweede in plakjes gesneden tomaat.
  • Gebruik een deel van de marinade (zonder garnalen) om de dorades zowel van binnen als van buiten in te smeren.
  • Maak de dorades schoon, laat de kop naar keuze zitten en spoel ze goed af.
  • Vul de binnenkant van de dorades royaal met de chermoula vermengd met garnalen en druk de vis lichtjes aan zonder deze helemaal dicht te drukken.
  • Plaats de gevulde vis op het bed van groenten in de ovenschaal of tajine, giet er een scheut olijfolie over en bestrooi met wat zout.
  • Leg een paar plakjes citroen bovenop.
  • Zet de schaal of tajine (zonder deksel) in de voorverwarmde oven op 180 graden en laat 20-30 minuten bakken, afhankelijk van de vis en de oven.
  • Bedruip de vis af en toe met het vrijgekomen vocht tijdens het bakken.
  • Laat de schotel na het bakken even rusten in de oven.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveer de gevulde dorade in de tajine of op een mooie schaal en geniet van dit heerlijke gerecht met verschillende salades, Marokkaans of Turks brood, of saffraanrijst. Het is een ware smaaksensatie die perfect is voor een feestelijke maaltijd.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën Hoofdgerechten / Vis / Zeevruchten
Land van herkomst Marokko