Gevulde Komkommers met Tonijn

Een rustieke foto van gevulde komkommers met tonijn, geserveerd op een keramieken bord op een doorleefde houten tafel. De verse komkommerhelften zijn uitgehold en gevuld met een romige tonijnsalade, bereid met mayonaise, kruiden en fijngesneden groenten. Een snufje zwarte peper en verse dille zorgen voor een verfijnde afwerking. Citroenpartjes en een kleine salade van gemengde bladgroenten voegen een frisse toets toe. Op de achtergrond ligt een houten snijplank met extra komkommerschijfjes en een schaaltje tonijnsalade, subtiel vervaagd. Zacht natuurlijk licht zorgt voor een warme en uitnodigende sfeer.

Gevulde Komkommers met Tonijn

Frisse gevulde komkommers met tonijn, tomaat en ei, perfect als zomers voorgerecht.
Porties: 6
Bereidingstijd: 30 minuten
Deel op Facebook Recept afdrukken

Equipment

Ingrediƫnten

  • 1 grote komkommer
  • 1 el olie
  • 1 ui
  • 500 g tomaten
  • 1 tl suiker
  • Basilicum
  • 1 blik tonijn
  • 2 hardgekookte eieren
  • 1 citroen
  • Peper
  • Zout

Instructies

  • Halveer de komkommer en verwijder de zaadlijsten.
  • Bestrooi de binnenkant met zout en laat uitlekken.
  • Fruit de gesnipperde ui in olie en voeg geschilde, ontpitte tomaten, suiker, peper, zout en basilicum toe.
  • Laat sudderen tot een dikke saus ontstaat en laat afkoelen.
  • Plet de tonijn en eieren en meng met de afgekoelde tomatensaus.
  • Dep de komkommer droog en vul met het mengsel.
  • Serveer koud met sla.

Notities / Tips / Wijnadvies

Serveertip:
Lekker met geroosterd brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals Sauvignon Blanc past hier goed bij.

Voedingswaarden

Calories: 180 kcal | koolhydraten: 8 g | Protein: 18 g | Vet: 9 g | Zout: 0.8 g | Sugar: 5 g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieƫn Groenten / Vis / Voorgerechten
Land van herkomst Internationaal
Jaargetijde: Zomer