Gevulde Koolrolletjes
Koolrolletjes gevuld met drie verschillende gehaktmengsels, een feest van smaken en kleuren op je bord. Geserveerd met aardappelpuree.
Equipment
Ingrediënten
Instructies
- Leg de koolbladeren in een pan met kokend water tot ze zacht zijn.
- Maak 500 gram gehakt aan met peper en zout en verdeel het in 3 porties.
- Snipper 100 gram gekookte achterham.
- Snijd 1 tomaat in stukjes.
- Snipper 1 grote ui.
- Meng door het ene deel van het gehakt de stukjes tomaat en 4 eetlepels maïskorrels, door het tweede deel de gesnipperde ham en wat basilicum en door het derde deel de gesnipperde ui, 1 theelepel kummelzaadjes en 100 gram belegen kaas.
- Verdeel deze mengsels over de zachte koolbladeren, vouw deze voorzichtig dicht en bind er een touwtje om.
- Leg de rolletjes naast elkaar in een braadslede en schenk er een scheut bouillon bij.
- Zet de braadslede in een hete oven (175°C) en laat de rolletjes in ruim 30 minuten gaar worden.
- Serveer de rolletjes steeds drie aan drie op een bord.
- Geef er aardappelpuree bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met aardappelpuree.
Wijnadvies:
Een fruitige rode wijn, zoals een Merlot, of een stevige witte wijn, zoals een Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories: 450 kcal | koolhydraten: 20 g | Protein: 30 g | Vet: 25 g | Zout: 1.5 g | Sugar: 8 g