Gevulde Pastarolletjes met Prei en Belegen Kaas
Equipment
Ingrediënten
- 2 dunne preien
- 8 plakjes belegen kaas
- 8 cannelloni pastarolletjes
- 500 ml kippenbouillon van tablet
- 75 g rucolasla
- 1 eetlepel extra vierge olijfolie
- ½ eetlepel citroensap
- Zout en peper naar smaak
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de preien in stukken van 15 cm en snijd ze vervolgens in de lengte door, zodat je 4 stukken hebt.
- Was het zand uit de prei en kook de prei 5 minuten in ruim kokend water met zout.
- Laat goed uitlekken.
- Leg de plakjes kaas naast elkaar en wikkel elk stuk prei in een plakje kaas.
- Vul de cannelloni pastarolletjes met de prei en kaas.
- Leg de gevulde rolletjes naast elkaar in een ingevette ovenschaal.
- Schenk de kippenbouillon erbij en dek de schaal af met aluminiumfolie.
- Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de pastarolletjes in 30-35 minuten tot ze beetgaar zijn.
- Meng ondertussen de rucola in een kom met olijfolie en citroensap.
- Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de pastarolletjes over de borden en serveer met de rucolasalade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Pinot Grigio vormt een mooie aanvulling op de romige textuur van de kaas en de subtiele smaak van de prei.Voedingswaarden
Calories: 380 kcal | koolhydraten: 25 g | Protein: 18 g | Vet: 21 g | Zout: 1.2 g | Sugar: 2 g